Бракът е първата стъпка към развода беше казал някой. Ние обаче сме съгласни само с частта, в която двамата партньори наистина не се разбират и децата страдат от неуспешния брак. Всички други случаи не оправдаваме по никаква причина.

Много двойки прибягват до специализирана помощ, посещават психотерапевти и провеждат курсове по семейна терапия с цел да заздравят и освежат брака си. А всъщност съставките, които могат да го направят повече от успешен, винаги са били близо до нас – в сърцата ни.

Ето някои от най-семплите неща, с които успешно можете да освежите брака си >>>

1. Целунете се поне веднъж за повече от 10 секунди, дори само да притиснете устни един в друг. Позволен е и вариант, в който се целувате поне 10 пъти за по няколко секунди.
2. Направете комплимент на половинката си – колко добре си е изгладил ризата, как добре ухае след баня и колко привлекателно (все още) е дупето му.
3. Флиртувайте и не си мислете, че страстта между вас е угаснала.
4. Спомнете си някой приятен спомен, който сте изживели заедно.
5. Изненадайте го с любовна бележка, целувка от червило или сутрешно кафе в леглото.
6. Не мънкайте под носа си, а му кажете, че го обичате на висок глас.
7. Покажете, че сте запомнили какво му се е хапвало вчера или преди няколко дни, и го сгответе. Спомнете си, че му се е ходило на кино и купете билети за двама ви…
8. Гледайте половинката си право в очите за повече от десет секунди.
9. Направете поне едно нещо заедно – вземете сутрешния си душ двамата, сгответе вечерята заедно, приберете прането от простора и сгънете заедно…
10. В края на деня споделете какво ви е усмихнало или какво ви е стресирало.

Ако всеки ден правите поне три от десетте неща, изброени горе, бъдете сигурни, че скоро няма да имате нужда от услугите на психотерапевт или да ходите на семейна терапия.