Изграждане на доверие, правене на компромиси, признаване на слабостите и показване на истинските чувства - това са все неща, на които се учим, когато градим здрава връзка с партньора.

Недоразуменията са неизбежни
Те ще се случат, ако връзката ви е истинска. Вие ще кажете или направите нещо, което ще бъде разбрано по различен начин от отсрещната страна. Не се ядосвайте и не наказвайте партньора си. Отдръпнете се, успокойте се и ще видите, че това всъщност не е болка за умиране. В крайна сметка всички сме различни, а недоразуменията и недоразбирането са крачка, която трябва да направим, за да се сближим още повече с човека до себе си. Те ще се превърнат в проблем, само ако не ги разрешите навреме. Говорете и прощавайте – това е част от силната връзка, която изграждате ден след ден заедно.

 

Доверието е важно
Ако смятате да градите сериозна връзка, която се основата на всичко добро, в което вярвате, то наистина трябва да се доверявате на партньора си. Ако смятате, че той прави нещо грешно в момента, в който обърнете гръб, то има ли смисъл да споделяте живота си с човека до себе си? Добрите връзки се изграждат върху солидна основа от доверие. Ако се появят проблеми (а те ще), бъдете достатъчно силни, за да ги преодолеете заедно.

 

От време на време трябва да си липсвате
Влюбени сте и искате да бъдете нон-стоп заедно, да се гушкате по цяла вечер и да правите всичко заедно през деня. Силните връзки винаги дават поле за изява на всеки от партньорите по отделно. Да излезете с приятелки, да отидете на работа или училище, да спортувате във фитнес, или по-накратко да преживеете различни неща, за които след това да си говорите и обсъждате. Ето това е да си залипсвате и да дадете време на партньора си да осъзнае, че всъщност не може без вас. Или поне не по-дълго от няколко часа/няколко дни.

 

Подкрепата означава израстване и промяна
В една здрава връзка подкрепата означава израстване и промяна за всеки един от двамата партньори. Всеки от вас има един живот и той трябва да бъде изживян на макс, защото втори шанс няма. Ако вие искате да прекъснете работа и да учите, то половинката ви трябва да разбере решението правилно и да ви подкрепи. В замяна трябва да отвърнете със същото – ако той иска да се занимава с различна професия или да се преквалифицира, ако започва ново хоби и т.н. Всеки се променя и ако не приемате този факт, то ви очаква много скучен живот заедно.

 

Компромисът не означава, че сте слаби
Да направите компромис в никакъв случай не означава, че се отказвате от нещо или губите битката. В действителност означава точно обратното. Всеки от двамата отстоява своята позиция, защото му звучи най-правдоподобно. Именно затова е много трудно да се направи компромис. Но разглеждането и приемането и на другата гледна точка винаги говори за зрялост в отношенията. Ако искате да връзката ви да израства и да се движи в правилна посока, то компромисът е един от пътищата за това.

 

Признайте слабостите си
Вашият партньор не очаква да бъдете супергерой и не очаква вие да очаквате от него той да бъде. Защото хората имат недостатъци. Всички! И за двамата ще бъде по-разтоварващо да видят недостатъците на отсрещната страна, покажете ги, изразете ги. Това няма да ви направи по-слаби. В добрата връзка половинката ще ви помага там, където вижда, че имате нужда.

 

Понякога трябва да приемете нещата, които не можете да поправите/промените
Всеки има проблеми – вие и той, хората около вас. Трябва да приемете, че човек не може да се справи с всички тях. Понякога трябва да приемете, че някои се решават по-лесно от други, а трети – не могат изобщо. Това се нарича израстване и продължаване напред, и ще ви помогне във всяка връзка, която изграждате в живота си – не само в любовната.

 

Прощавайте бързо и искрено
Караниците във връзките се случват. Важното е да извадите поука. Вместо да се притеснявате дали вие печелите или губите, по-добре се фокусирайте върху изводите. Разговаряйте за тях – това ще помогне за следващите словесни схватки, или да няма такива. Простете си – на себе си и на него. Караницата е свършила и всичко е забравено. Връзката ви израства на по-високо ниво.

 

Никога не очаквайте нищо
Не очаквайте партньорът ви да чете мисли, да ви сервира закуска в леглото, да ви заведе на кино или вечеря, да измие чиниите. Ако не му кажете какво искате, той няма как да разбере. В повечето случаи жените очакват точно това – мъжете да правят неща, за които не са помолени. Вместо това говорете, споделяйте какво искате и как го искате. Това ще помогне на връзката да се изгражда здрава във времето, основана на правилните очаквания.

 

Показвайте чувствата си
Ако искате да бъдете потопени в море от любов, то давайте същото от себе си. Мъжете не обичат игричките, в които трябва сами да преценяват дали тя го обича, дали му се сърди и какво ще последва. Дали се цупите или сте обидени, или тръпнете от любов – няма значение. Важното е да показвате всички тези чувства на партньора си по правилния начин, за да бъдете разбрани правилно.