Има ли значение размерът? Има! За някои жени размерът на пениса на мъжа има голямо кеф-определящо значение, за други по-малко, за трети – никакво, да го има стига. Това е верният отговор.

Дискусиите по тази тема от години кастрират самочувствието на милиони мъже по света. Размерът и неговата (не)достатъчност са доста субективни единици и тази субективност сее съмнение: дали Моят е достатъчно добър за Нейната? Истината обаче е, че, каквото и значение да отдава една жена на размера на пениса ти, има други неща, други качества, които й влияят повече и които, ако овладееш, ще компенсираш всички недостатъчности, от които (може би, ти така си мислиш, евентуално) страда пенисът ти.

Онлайн проучване сред над 25 500 хетеросексуални мъже, публикувано в Psychology of Human Sexuality, сочи, че 50% от мъжете не са доволни от размера на пениса си. В същото време, същото проучване сред хетеросексуални жени, сочи, че 84% от дамите са доволни от размера на пениса на приятелите си, като 2% посочват, че биха предпочели членът на гаджето да е по-малък. Дали пък всичко не е само в главата ти, горната?

За 10 неща обаче няма лъжа, няма измама и ако си мислиш, че нямат значение за сексуалното предразположение, вдъхновение и удоволствие на една жена, това вече би било пагубно. Дори да си притежател на Перфектния, 10-те качества и умения, изброени в настоящия материал, и по-точно тяхната липса, могат да обърнат каруцата. За да не кажеш, че си измисляме, цитирали сме ти официални проучвания.

Хигиената: Според проучване сред 2000 британци, жените сдобиват най-силно желание за секс, ако:
1.Са отслабнали, свалили някое килце
2.Постелята е с прани чаршафи
3.Спечелят някаква сума пари

Трябва да е/си чист! Миризмата на твоите прани дрехи, парфюмът, чистите чаршафи и къпаното ти достойнство няма как да не бъдат отчетени от женския мозък, а както може би вече си разбрал, ако достатъчно си поживял, мозъкът на жената е този, който трябва да стимулираш най-интензивно по време на сексуалната прелюдия.

Физиката: Според проучване на Унверситета на Отава, размерът на пениса има значение, но не толкова голямо, колкото височината ти и фигурата. Според 80% от анкетираните жени, формите ти са основен компонент от твоята привлекателност, 6% определят размера на пениса на мъжа като определящ за своето харесване и за 5% от жените най-важно е да бъдеш висок. Да го кажем иначе: Нещото, което зависи от теб и можеш да контролираш – фигурата ти, изгражда 80% от твоята привлекателност. Залавяй се за работа!

Отзивчивостта ти: Според анкета на Men’s Health, проведена сред 700 жени, най-добрият начин да настроиш приятелката си за секс е да й помогнеш в домакинството. 7 от 10 жени се възбуждат, докато мъжът им мие чинии, готви вечеря или зарежда пералнята. Да не се чудиш следващия път, когато ти налети, след като си й помогнал да събере масата, сипал си и вино и си измил чиниите. Хайде, и зареждане на миялната машина става!

Секс играчките: Изследване сред 3 000 американци сочи, че жените, които използват секс играчки (вибратор, например) изпитват по-интензивни емоции по време на секс – по-висока възбуда, по-голямо овлажняване, по-силен оргазъм и т.н. Ако си склонен да "окичиш" с аксесоари секса помежду ви, може и двамата да откриете нови възможности поотделно за себе си и, когато сте заедно, всичко да е по-по-най и за двамата.

Издръжливостта: Прекрасният ти пенис няма да я впечатли, ако свършиш една минута, след като си я очаровал с размера му. Преждевременната еякулация е проблем, който засяга все повече мъже на световно ниво. Основната причина е стресът. За щастие, има разнообразие от продукти за задържане, които можеш и по-добре да използваш – няма нищо срамно и притеснително, тя ще предпочете спрей пред край.

Височината: Британско проучване сочи, че 71% от жените въобще няма да те погледнат втори път, ако си под 180см. Тук може да се поспори. Да, много жени харесват високи мъже, но височината е като размера на пениса ти – за една може да си таман, а при друга усилията ти да идат зян. Височината ти не зависи от теб и нищо не можеш да направиш, затова се фокусирай върху нещата, които можеш да контролираш, за да "рулираш".

Езикът: Проучване, публикувано в Journal of Evolutionary Psychology, разкрива, че практикуването на орален секс (по равно!) намалява шансовете за изневяра между партньорите. Според анализ на 33 отделни проучвания на сексуалното поведение, направен от сексолога Елизабет Лойд, само 25% от жените стигат до оргазъм по време на сексуален акт т.е. за 3/4 от жените размерът на пениса ти не допринася за оргазма. Друго проучване, на д-р Джулиет Ричърс, разкрива, че 90% от жените достигат до оргазъм, ако приятелят/мъжът им е включил и езика си в шоуто.

Отдадеността: Една жена достига до оргазъм по време на сексуалния акт много по-често и той е много по-вълнуващ, ако партньорът й е човек, с когото има връзка, а не просто свалка, сочи изследване на Международната академия за сексуални изследвания (International Academy of Sex Research). 75% от анкетираните 700 жени са посочили, че получават оргазъм по време на секс, когато имат връзка, а не при секс за една нощ.

Ако си се отдал на твоето момиче, вече си направил повече, отколкото можеш да направиш с пениса си по време на секс за някоя случайна мадама.

Страстта: Анкета на Men’s Health, в която са се включили 3 289 жени, разкрива, че за 7% от жените размерът на пениса е от огромно значение за удоволствието, което изпитват по време на секс. Останалите 93% посочват, че могат да бъдат задоволени "по други начини". Страстта и щедростта между завивките са по-важни за по-голямата част от жените от размера на оръдието.

Комуникацията: Ако искаш да знаеш какво й харесва, по-добре питай, вместо да я отблъснеш, налучквайки. Разговорите за това какво и двамата обичате отначало може да не вървят леко, но след като се убедите в оргазмичните резултати, и двамата ще станете по-склонни да си казвате и да си угаждате.