Има няколко простички сигнала, които могат да ни подскажат, че мъжът насреща ни държи на нас, обича ни или най-малкото – ни харесва. Честно да си кажем, представителите на силния пол не са много по приказките и словоизлиянията. Предпочитат да бъдат по-пестеливи на думи. Те обаче си имат свои начини на изразяване на любовта, и те разбира се са... невербални. Ето някои от тях:

1. Страстна дълга целувка

Той се приближава към теб и долепва устни към твоите. Целувката е дълга, нежна и страстна – явна индикация, че е лудо влюбен в теб.

2. Поддържа близко разстояние

Когато се разминава с теб или просто иска да ти каже нещо, винаги скъсява разстоянието - ясен белег, издаващ интереса му към теб.

3. Усмихва ти се след целувка

Едва ли си виждала нещо по-сладко и очарователно от лика на любимия, озарен от усмивката му, непосредствено след като те е целунал. Това е чудесен знак, че той наистина се радва на компанията ти и е лудо влюбен в теб.

4. Целият е в слух, когато заговориш

Ако е от мъжете, които не са много по вербалните изказвания, но се превръща целият в слух веднага щом заговориш, означава само едно – обича те. Фактът, че той слуша внимателно, е изключително издайнически знак, че се интересува от думите ти, от мислите ти, от всичко онова, което те вълнува. 

5. Изправя стойката си

За да впечатли дамата на сърцето си и за да й вдъхне чувство  на закрила, мъжът винаги изправя стойката си, за да изглежда в очите й по-висок, напет и уверен. Това е подсъзнателно движение, което категорично ни подсказва, че насреща си имаме мъж, който сериозно държи на нас.

Продължава >>>

6. Държи ръката ти

Ако той обича да хваща ръката ти, това може да означава единствено, че държи на теб. Според психолозите този жест е сред любимите на мъжете, чрез който изразяват искрено любовта си.

7. Търси контакт с очите

Ако погледът му започне да търси контакт с твоите очи, това също е сигурен знак, издаващ чувствата му към теб. Ако очите му обаче започнат упорито да търсят твоя поглед, това вече е невербален израз, който казва: "Обичам те!"

8. Разрошва  косата си

Когато хората са нервни и влюбени, те са склонни да прокарват пръсти  през косата си по-често от обичайното. Ако той направи този жест, докато разговаря или е близо до теб, знаеш вече какво да си мислиш. Същият този жест може да издава и желанието му да разкрие чувствата си към теб, но се опитва да намери подходящите за това думи.

9. Често се смее

Колкото и странно да ти звучи, колкото по-често един мъж се смее, весел е и забавен, толкова по-голяма е вероятността той да е лудо влюбен в теб. И това е разбираемо - кое лице не сияе и блести, ако сърцето му не се вълнува и трепти.

10. Докосва те спонтанно

Намирате се на публично място, а той поставя дланта на гърба ти, за да те предпази от нещо. Опитва се да докосне ръката ти с пръсти или уж случайно се озовава близо до теб и да те докосва с лакътя на ръката си. Подобни признаци могат да говорят само едно, и то е, че влюбеният мъж търси или гледа винаги и по всяко време да запази физическо съприкосновение с обекта на своите чувства, без това да има нещо общо със сексуалния контакт.