Планирате сватбата си съвсем скоро, а трябва и да решите дали ще има меден месец или не. Причината да се двоумите е финансова. Ние пък ще ви посъветваме да не му мислите много, защото човек може да преживее само един незабравим меден месец с любимия си човек. Ключът за разрешаването на проблема е във вашата гъвкавост и приспособимост. Не е нужно да сте на Хаваите или Бахамите, за да си прекарате добре, нали?

1. Не е нужно да напускате пределите на България, за да създадете перфектната романтична обстановка. Така няма да ви се наложи да купувате самолетни билети, да плащате летищни такси, както и за допълнителен багаж. Парите, които ще спестите може да инвестирате в хотел с повече звезди. Ако все пак искате малко повече екзотика и тропически изживявания, изберете място, което е максимално близо – на не повече от 3-4 часа път със самолет. И за да ви излезе още по-евтино не се хвърлайте на известните островни дестинации. Има места, които не са толкова известни, но ще ви гарантират романтично и екзотично преживяване.

2. Друг евтин вариант за вашия меден месец е да пътувате, когато не е активният сезон от годината за определената дестинация. По това време повечето хотели предлагат отстъпки от десетки проценти. Така рискувате с лошо време, което няма да ви осигури слънчеви лъчи или каране на ски, но пък можете да се насладите на прекрасни спа процедури, масажи, сауна, парна баня и много други глезотии.

3. Преди сватбата обявете, че не искате подаръци, а гостите да ви „дарят” сумата, която са заделили за вас. Това е много модерно напоследък, а и е доста рационално. Така ще избегнете дублирането на подаръци или нежеланите предмети и ще успеете да разпределите събраното за каквото пожелаете. В такъв случай вече можете да започнете да планувате медения си месец още сега.

4. Огледайте се за най-изгодните оферти. Съществуват агенции и сътрудници, които работят само за младоженци. В интернет също можете да намерите купища с информация, промоции и оферти, които ще задоволят и „най-претенциозния” бюджет. Огледайте се и за предложения от новооткрити хотели и такива, които са отворили врати преди не повече от година. Там ще намерите наистина добри цени.

5. Lasт Minute*. Ако не сте от хората, които обичат да плануват всичко месеци преди да се случи и нямате нищо против всичко да става в последния момент, то тогава можете да се възползвате от офертите Last Minute, съветват ни от honeymoonersreviewguide.com. Със сигурност и това е страхотна идея за големи отстъпки и намаления.

6. Помислете дали някой от роднините няма симпатична малка вила край морето. Ако се сетите за такъв, просто го помолете вместо пералня, да ви подари две романтични седмици там. Сигурни сме, че така ще спестите хиляди левове, а и ще избегнете препълнените хотели и курорти.

7. Офертите All Inclusive* могат да ви образуват много нерви, ако предварително не сте преценили, какво влиза в цената и какво не. Преди да платите за подобна почивка се уверете, че наистина всичко влиза в цената, защото в много хотели допълнителната храна, напитки и ползване на развлечения излизат двойно по-скъпо от самата нощувка.

8. Ако искате да спестите пари със сигурност не трябва да резервирате стая в 5-звезден хотел. За половината от цената на подобна нощувка можете да намерите приличен семеен хотел с включена закуска, фитнес, сауна и всички екстри.

9. Искате да прекарате медения си месец на кораб и да вкусите от морските изживявания? Няма проблем! Ако не сте претенциозни къде точно ще се намира каютата ви и дали ще има прозорец, значи мечтата ви за круиз е напълно осъществима.

10. За накрая сме оставили къмпингуването. Ако сте от онези двойки, които са малко щури и са готови на всичко, значи това е вашата почивка. Да си наемете кемпер ше ви излезе в пъти по-евтино, от това да резервирате стая в луксозен хотел. А и така ще се насладите изцяло на компанията на половинката си.

Last Minute* - от английски - в последната минута
All Inclusive* - от английски - всичко включено в цената