.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Хранителни отравяния: 5 опасни храни в хладилника, за които да внимавате

Евгений Милов | преди 17 седмици
Яйца
Снимка: iStock
Лятото е най-рисковият период за развитие, а причинителите могат да бъдат различни

Милиони хора по света ежегодно страдат от различни хранителните отравяния, като лятото е най-рисковият период за развитие, а причинителите могат да бъдат различни - бактерии, токсини, химикали.

Консумацията на следващите продукти повишава риска от хранителни натравяния, затова експерти от Австралийския институт по хранителна безопасност алармират за най-опасните храни в хладилника - мийте ги добре, съхранявайте ги на студено и избягвайте да ги консумирате сурови, защото термичната обработка унищожава повечето опасни бактерии при готвене.

Освен това избягвайте контакта на продуктите с други повърхности, за да не заразите и тях.

Пилешко месо
Снимка: iStock

Пилешко месо - кампилобактер, салмонела

Яйца
Снимка: iStock

Яйца - салмонела

Листни зеленчуци
Снимка: iStock

Листни зеленчуци - ешерихия коли

прясно мляко
Снимка: iStock

Прясно мляко (непастьоризирано) - ешерихия коли, салмонела, листерия

Сирене
Снимка: iStock

Сирене - златист стафилокок

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Слагате ли си противогрипни ваксини?