Отново сме застрашени от вируси и настинки. Веднъж попаднали в техен плен, трудно можем да се избавим от неприятните последствия, които водят след себе си. Възпалено гърло, загуба на глас и главобoлие са само част от нещата, които ни спохождат. За щастие обаче разполагаме с много и разнообразни природни лекове. Ето кои са те:

Мед+чесън+джинджифил+лимон

Сместа от мед, чесън, джинджифил, лимон и малко топла вода ще направят чудеса за болното ви гърло. Те не само ще ви отърват от силните болки, но и ще помогнат на тялото ви по-бързо да се пребори с бактериите.

Ябълков оцет+мед

Чудотворният микс от ябълков оцет, мед и малко топла вода ще облекчи подутинта и зачервяването на гърлото, като ще подпомогне прекъсването на инфекцията.

Банани

Бананите не съдържат киселини и лесно биха преминали през гърлото ви, без допълнително да го раздразват. Те са богати на витамини B и C, както и на калий, които стимулират образуването на нови тъкани.

Сварени моркови

Морковите ще се превърнат в един от най-големите ви помощници в борбата срещу болите в гърлото. Те съдържат антиоксиданти и огромни порции витамин C, които ще помогнат за бързото ви излекуване.

Зеле

Зелето ще редуцира възпалението и бързо ще елиминира болката. Тъй като е богат източник на антиоксиданти и множество нутриенти, като витамин C и витамин K, зелето ще свърши чудеса за болното ви гърло.