Животът тече и всичко се променя в него. Свежият безгрижен вид на лицето след 30-те придобива загрижен, мъдър и по-стабилен израз. Появяват се и първи следи от бръчки на челото и между веждите. Независимо от това тази възраст е забележителна. 

Ето няколко съвета за запазване на еластичността на кожата:

Използвайте кремове за лице, които са хидратиращи и повишават съдържанието на хиалуроновата киселина в кожата. Нейният обем с времето се намалява. След стимулиране на синтезата на хиалуронова киселина, кожата  изглежда младежки здрава.

 

Не забравяйте и за слъцезащитните кремове,

които предпазват  от двата вида лъчи UVA и  UVB. Нанасяйте  20 мин. преди да излезете на преките слъвнчеви лъчи във  всеки слънчев ден не само на плажа и в планината, но и в града.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Ултравиолетовите лъчи състаряват кожата,

правят я по-суха и груба, с поява на преждевременни бръчки и риск от рак на кожата. Така че, не забравяйте да защитавате кожата на лицето и деколтето допълнително с шапки, шалове и независимо от сезона. 

Пийте вода по 1,5 л на ден,

за да се хидратира цялостно организма ви. Това е от важните условия в борбата с бръчките. Сухата кожа по-лесно се състарява и набръчква.

Хидратантни кремове с антиоксиданти

неутрализират свободните радикали и намаляват възпалителните процеси в кожата. Използвайте и дневни, и нощни кремове за овлажняване на кожата на лицето и на тялото.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

 

Съществуват кремове, които стимулират синтезата на колаген и еластин. Тези протеинови влакна укрепват кожната структура, поддържат нейната дебелина и й привдават желания блясък.

Правете сутрешен масаж

на лицето срещу засягането й от стреса. Масажът на лицето е отлично средство за премахване на временните признаци на умората  и стреса.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

 

Използвайте крeм около очите,

за да не допускате торбички, тъмни кръгове и бръчките тип "пачи крак”. Кремът за очен контур трябва да съдържа антиоксиданти и колаген.

 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Откажете се от цигарите.

Не сте ли виждали сивкавия тен на лицето на дългогодишни пушачки? Токсините от изгарящия тютюн отслабват еластичността на кожата и я опасват с бръчки.