Звездата от „Приятели” Дженифър Анистън ще се присъедини към Алиша Кийс, Деми Мур и режисьора Пати Дженкинс за поредицата "Lifetime Project Five".

Тя ще включва 5 късометражни филма, режисирани от известни личности. Те ще са посветени на рака на гърдата и влиянието, което подобен проблем оказва върху живота на хората, дори и те да не са лично засегнати.

"Надеждата ни е с "Project Five" да забавляваме, информираме и провокираме диалог, изследвания и превенция. С други думи поставяме си малки цели", заяви Дженифър пред сп. "Ю Ес Уикли". "Искаме тези филми да вълнуват хората и да вдъхнат сила на болните от рак на гърдата да преодолеят това препятствиео, което оказва влияние върху живота на всички нас, независимо какви сме", допълва актрисата.

Анистън и преди е режисирала филми, продуцирала е три ленти, а миналия месец пусна на пазара и първия си парфюм, наречен... е, ами разбира се - "Дженифър Анистън".

Причините да се включи в проекта, Джен обяснява така: „След като си направил достатъчно филми, се замисляш „Ами, сега какво?”Време е в креативно отношение да поема в нова посока.”

Пети режисьор ще се присъедини към екипа за снимките на поредицата, но името му все още не е обявено.