Невероятната българска природа ни е дарила с вълшебни, лековити растения. Около 770 вида или 19% от всички видове растения у нас, са лечебни. Близо 250 от тях се ползват в големи количества за преработка. По-важните видове лечени растения у нас ще бъдат представени на "Панаир на билките" в Аграрния университет - Пловдив на 6 и 7 ноември 2015 г. Над 20 производители ще представят продукцията си в двата дни на изложението, озаглавено "200 билки - 2 милиона работни места". В програмата на панаира е включена и премиерата на документалния филм "Лековитото злато на България" - една приказка за използването на билките от Андерсен до днес.

На 6 ноември в зала "Ручейно омайниче" всеки земеделски производител ще може да получи информация и материали по следните теми:

- Култивиране на лечебни растения – видове, технологии, посадъчен материал, добри примери у нас, информация за контакт с производители на разсад и експерти от района и страната;

- Мерки за подпомагане на земеделските производители, които култивират лечебни растения и преработват билки по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.)

Ден на отворени врати

6 ноември 2015 г. (петък) e Ден на отворени врати в Аграрния университет - Пловдив за кандидат-студенти за учебната 2016-2017 г. Те ще имат възможност да посетят аудитории, учебни зали и лаборатории, да се запознаят с богатството от растителни видове в парка на Университета, както и да разгледат изложбата на тема: "Билките са извор на живот". За организирано посещение от ученици телефоните за контакт са: 032-654 310 и 032-654 250.

На 7 ноември (събота ) от 10.00 до 15 часа в зала "Липов цвят" (7 аудитория) ще се проведе Кръгла маса "Партньорства за интелигентното ползване на лечебните растания" с участието на всички заинтересовани.   

В програмата са вкючени още филм за въстановяване на местообитанията на блатното кокиче край село Градина и филмът "Лековитите билки с добра цена" - как да носят здраве и печалба чрез правилно събиране и съхранение на билките.

Входът е свободен.