Борбата с килограмите е уморителна. Само ако имаше храни, които да горят мазнините и да ни държат сити по-дълго време, а не да сме вечно гладни и… дебели.

Е, добра новина. Американски учени твърдят, че следните 7 храни имат именно това чудотворно действие. Кои са те?

Ето ги и тях:

Яйца: Всяко съдържа по около 78 калории. Не само, че яйцата са храна, която зарежда организма с много сила за целия ден, но и „обуздават” апетита ви, така че накрая на деня ще се окаже, че сте поели около 330 калории по-малко от обикновено.

За здравословни пържени яйца, намажете дъното на тефлонов тиган с памуче напоено с олио. По този начин ще получите вкусни яйца, без да се налага да „плуват” в мазнина.

Черен шоколад: 30 грама черен шоколад съдържа 170 калории. Изследване в копенхагенския университет показва, че ако хапвате няколко парчета черен шоколад, следващото ви ядене ще е в много по-малко количество. Съставките в черния шоколад забавят храносмилането и оставят по-дълго време чувство за ситост. Едно парче с размера на визитна картичка ограничава желанието за солено, сладко и мазно.

Пиния (вид ядка): 15 грама пиния съдържа близо 95 калории (84 ядки)

Отместете се бадеми! Полезните за сърцето мастни киселини, които се съдържат в пинията повишават нивото на хормоните регулиращи ситостта. След малка доза от тези ядки, коремът ще ви е пълен доста дълго време.

Сирене: 30 грама съдържат 76 калории: Изберете козе свежо сирене или фета, които ще ви заредят със стабилна доза конюгирана линолова киселина, която ви помага да се чувствате сити и да горите повече мазнини.

Нискомаслено прясно мляко: 1 чаша съдържа 86 калории. Повечето от нас считат млякото за детска напитка, но всъщност е много полезно за възрастни. Протеините в млякото оставят в организма много по-силно чувство за удовлетвореност, от колкото сладките напитки. То също съдържа конюгирана линолова киселина.