Поразходихме се из любимите ни кулинарни блогове и събрахме за вас най-красивите десерти. За да не сме голокартинкови, накратко ще опишем и как може да си ги приготвите, в случай, че ви харесат толкова много, колкото и на нас. Точните рецепти може да видите като кликнете върху линковете, които водят к ъм в блоговете.

Да започнем отзад напред.

На V място поставяме цветния десерт на етажи на heatherhomemade.com. Изпълнението е много семпло, a ефектът – голям. Няколко пандишпанови блата се оцветяват в различни ярки цветове, слепват се с крем, мед или конфитюр по желание, а най-отгоре се поливат с шоколад. Сладкишът се нарязва на малки хапчици, с което стават видими всички седем (или по-малко) цвята на дъгата.


На IV място поставяме цветното детско предложение за рожден ден – шоколадови лъжички на larecetadelafelicidad.com. Ще ги направите много лесно, евтин вариант за почерпка са, а децата ги обожават. Купете хубави цветни пластмасови лъжички, разтопете на водна баня млечен шоколад и го сипете в лъжичката. Преди да се втвърди, поставете цветни захарни бонбони и захарни перли в шоколада и оставете лъжичките в хладилника, за да се стегне шоколадът.


На III място поставяме ваниловите мини тортички с малинов мус на meringuedesserts.com
За основа се използват пандишпанови блатове (изпечете блат и изрежете формички с метален ринг). Ваниловият крем се приготвя от мляко, ванилия, яйца, захар, желатин и малко шоколад. След като се постави върху блата, десертът се оставя за кратко в хладилника, за да стегне. Малиновият мус се изсипва в овална форма и се оставя на студено, а след това се премества върху десерта. Декорира се с дантели от шоколад.


На II място поставяме рисуваните сладки на thedecoratedcookieblog.com. Разходете се из блога – има невероятно красиви предложения, повечето от които лесно изпълними. За един от фаворитите ни обявяваме „Галерията на клечка”. Приготвят се като се слепват квадратни бисквитки. Върху всяка от тях се полагате тънко парче захарно тесто със същите размери. Рисува се върху фондана и се декорира с цветна захар.



На I място поставяме джинджифиловата къщичка за птици на toriejayne.blogspot.com – изключително красив и елегантен десерт и, признаваме се, не е за всеки. За да го направите освен голямо желание, ще имате нужда и от специални формички, много сръчност и търпение. Ще са ви нужни пудра захар, кралска глазура, бонбони тип маршмелоу, цветна захар, джинджифилово тесто (или такова за любимите ви меденки), крем за слепване. Важно е предварително да разчертаете на лист модела на къщичката, която ще направите, и по тези форми да изрежете изпеченото медено-джинджифилово тесто. Слепвате стените с крема, „облицовате” ги със захарно тесто и декорирате.