Сълзи и радост – така накратко могат да се пресъздадат емоциите от първия епизод на сериала „Столични в повече”, който ще стартира на 23 март от 21 часа по bTV. Филмът разказва за драматичните и комични отношения между две големи съседски фамилии – Чеканови и Лютови, от едно софийско предградие. От първия епизод ще разберете защо мъжът може да е или прав, или щастлив, как с брашно се разваля проклятие и защо трябва да внимавате, когато ядете локум.

Комедийната драма е експлозивна смес от свежестта на младите актьори – Мина Маркова, Ева Тепавичарова, Виолета Марковска, и класата на любимците на българите – Стоянка Мутафова, Силвия Лулчева, Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Любо Нейков, Руслан Мъйнов, и други.

Чеканови е семейството на властта в сериала. Любо Нейков, в ролята на кмета на общината Рангел Чеканов, е алчен и нетолерантен, но загрижен за семейството си. Съпругата му Гълъбина Чеканова (актрисата Албена Павлова) му се подчинява, готви добре, клюкарства и мечтае за съдомиялна машина. Чаровната Виолета Марковска е в ролята на Мария Чеканова - красивата, умна и любопитна дъщеря, която дори и през зимата се придвижва с велосипед. Нейна пълна противоположност е брат й Радко (Васил Драганов), леко глуповат, но амбициран да се докаже пред баща си. За фамилията се грижи и баба Марийка, чиято роля в сериала играе неповторимата Стоянка Мутафова.

Лютови е бизнес семейството в новия български сериал. Главата на фамилията е деловата жена Славея Лютова (актрисата Силвия Лулчева), която счита, че е винаги права и не обича да я наричат Славка. Нейният мъж под чехъл е Йордан Лютов (Кръстю Лафазанов). Гордостта на семейството е синът им Андрей (Иван Юруков), който работи като фотограф в Австралия, но се връща, за да кумува на сватбата на своя брат Спас (Руслан Мъйнов), силно увлечен по иманярството. Избранницата на Спас е Йовка (Ева Тепавичарова), която подлудява мъжете в квартала с пищните си форми. Малката дъщеря на Лютови - 12-годишната Яна (Мина Маркова), е любопитна, обича да прави фокуси и винаги успява да научи това, което не трябва.

Освен сериала "Столичани в повече”, стартира и интернет сайтът на сериала на адрес stolichani.btv.bg, в който може да откриете актуални новини, пълна информация за продукцията и актьорите и много ексклузивни кадри от снимачната площадка.