...продукти, за които дори не подозираме. 

Тези от нас, които не са известни личности или не разполагат със средства, позволяващи им да наемат личен диетолог, е добре да знаят, че ако не си помогнем сами, няма кой друг да го направи за нас. 

Дойде моментът на осъзнаване, разбиране за това как да си спестим мъките в борбата с излишните килограми. Всяка една от нас има свои любими храни и продукти, които консумира в ежедневието си, мислейки си, че те вредят на теглото и/или на здравословното състояние на организма и тялото... по-лошо, смятаме, че те няма влияние и на духа. 

Грешка! Следват 5 основни продукта, които незабавно трябва да премахнем от всекидневното си меню. 

#Корнфлейкс

 

Индустриално произведените хранителни продукти от царевични зърна може и да засищат, но организмът ни страда при храносмилането. Това е другата грозна истина за този тип храна, която обещава чудеса в борбата с излишните килограми. 

 

#Газирана сода

 

Кой не обича освежаващите газирани напитки! Особено през горещите дни. Да, но вместо да приемаме сода, която има високо съдържание на захар, защо не пием ферментирал чай - например Камбуча?

 

#Чипс&Co. 

 

Вкусни са, но енергийният принос на този тип храни е нулев. Да, това е грозната истина. Хранейки се с чипс, крекери и друг вид полуфабрикати вредим повече на здравето си, отколкото си мислим. Високото им съдържание на сол, не само възпрепятства поддържането и/или свалянето на килограми, но може да доведе до сериозни здравословни проблеми - например сърдечно-съдови заболявания и др. 

 

#Кисело мляко

 

 

Не това, което ние лично правим вкъщи или на вилата. Това, което е широко разпространено в големите вериги магазини и супермаркети. Опитвали ли сте киселото мляко от кокос? Пробвайте. То не само е вкусно, но и по-здравословно от кравето и/или козето.  

 

#Не-органични плодове и зеленчуци

 

Да, знаем, био продуктите е по-скъпа от останалите плодове и зеленчуци, но те са по-богата на витамини и минерали. Векове наред хората са се хранили от това, което са отглеждали в градината, защо смятаме, че сме по-добри обработените с химикали храни. Не е важно количеството, качеството е водещо. По-добре една био-ябълка, отколото десет, генетично модифицирани.