Искаме да сме смели в избора си на дрехи. Искаме прилепнали потничета, секси рокли и изрязани дрешки. За тези цел коремчето ни трябва да е в добра форма – стегнато и без излишни подувания. Как да се справим с подутия корем? Ето няколко трикчета, които можете да приложите, докато се храните.

Не яжте бързо

Една от причините за подуване на корема е бързото хранене. Именно поради тази причина е важно всеки залък да бъде сдъвкан внимателно. Наслаждавайте се на храната докато я дъвчете, защото храносмилането започва още докато тя е в устата ни. По този начин ще си гарантирате добър метаболизъм и плоско коремче.

Яжте по малко, но често

Вместо 3 големи хранения на ден, пробвайте да хапвате малки количества, но по-често. Този режим на хранене освен, че ще предотврати подуванията, ще ви помогне да контролирате глада. Препоръчително е да увеличите храненията до 5-6 на ден.

Избягвайте запека

Прекалено малката консумация на фибри и плодове, и липсата на физически упражнения могат да доведат до запек, който безспорно ще подуе корема. Препоръчителната дневна доза фибри за жени е 25 грама. С плодовете сме сигурни няма да имате проблем. А относно активностите – след работа се разхождайте, дали по магазините или на път за вкъщи, няма значение. Важното е да се движите.

Не прекалявайте с газираните напитки

Безспорно газираните напитки образуват газове, които не са най-доброто, което можете да направите за своята фигура и най-вече корем. Вместо това можете да консумирате плодови сокове, минерална вода с лимон. Ако все не можете да се разделите с любимата газирана напитка, то ограничете количествата, които поемате дневно.

Внимавайте с боба и бобовите растения

Всички знаем какво се случва след яденето на боб и повечето негови роднини. Това обаче не означава, че трябва да се откажете от тях. Просто консумирайте с мярка и ако спазвате диета – постепенно интегрирайте този вид храни към нея.

Не прекалявайте с дъвките

Прекаленото дъвчене на дъвка също може да доведе до балончета в стомаха. Ако не можете да преодолеете желанието си за дъвчене, то заместете сладката наслада с някой плод или храна богата на фибри.