Днес (6.01.2012) между 9 и 10 часа сутринта всички желаещи да получат личен съвет от нашия консултант Галина Толкингтън зададоха своите въпроси и получиха отговори в реално време.

Сред тях например беше питането хубаво ли е до 12.00ч. на обяд да сме само на плодове и чай? Има ли храна, която може да се яде в неограничени количества, без значение от диетата, която спазваме в момента? Подходящ режим ли е разделното хранене? Как да свалим спешно 20 кг? И още много други (отговорите на всеки от тях - на стената на фейсбук страницата на LadyZone.bg. Ето някои от тях:

Ekaterina ******: Здравейте, искам да сваля около 3 кг., но това ми се струва най-трудното... опитвам с разумно хранене, но кантарът не мърда. Трябва ли да мина на диета или да продължавам като досега - без лишения, но внимателно?
Galina Ivanova Denzel:
Екатерина, без лишения ;) Записвайте си с какво се храните. Също, намерете и друг начин да измервате прогреса - например със снимки. Тъй като 3 кг са много малко лесно може да падат и да се качват само от промяната на течностите в тялото, както и от хормоните свързани с месечния цикъл. Може да сваляте и много бавно - често когато останат малко килограми човек безопасно сваля по 400-500 гр месечно - те не винаги се виждат на кантара и ако се обезкуражите и си хапнете повече от яд няколко дни и си развалите режима, може да си върнете прогреса и пак да имате 3 кг за сваляне. Ако искате може да започнете да броите калории, за да сте сигурна колко храна приемате.

Margarita ******:
Килограмите ми са натрупани по време на бременност, но вече 3 години няма резултат. А освен храненето какъв спортен режим трябва да се спазва, защото без него не може сигурна съм?
Galina Ivanova Denzel:
След бременност много жени не се възстановяват правилно и заради намаленото участие на мускулите на корема и дупето, пада и метаболизмът (много неприятно, знам, но поправимо). Затова хубаво е да се заемете с Пилатес поне за 2-3 месеца. После..., след като коремът функционира добре, може да си изберете каквато спортна активност ви е приятна: 30 минути до 1 час дневно е много ефективно! Важно е да си дадете сметка и дали не се натоварвате много у дома или на работа: затова може да си вземете педометър (струват 3-4 лв в интернет) и да видите колко крачки правите дневно: ако някой ден правите повече от 10 000 може да не спортувате в този активен ден :)...

Всички, които не успяха да се включат, все пак имат шанс за реванш – в нашия форум има специална тема, в която Галина съветва и отговаря на въпросите ви.

Със сигурност това няма да е последната ни обща среща, затова в същата тема спокойно можете да ни споделите за какво искате да си говорим другият път.