Звучи твърде материалистично, но който го е казал е бил донякъде прав, защото предпочитанията ни по отношение на храната могат да говорят за нашия характер. Съществува известна зависимост между това, което пращаме в стомасите си и какво е нашето поведение. Нека проверим заедно дали твърденията са верни.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosХората, които обичат да си похапват плодове са внимателни и чувстителни натури. Имат много приятели, защото са общителни. Конкуренцията и съперничеството не са за тях и често, ако им се случи да се борят за определена позиция в кариера – губят двубоя. Точно като свежестта и аромата на плодовете и те са свежи, зареждащи и често изкуствата им се отдават.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosХората, които обичат зеленчуци са пълни с енергия и плам. Винаги са готови да научат нещо ново, но понякога проявяват излишно любопитство. Още едно положително качество за любителите на зеленчуците – амбицията. Избягват конфликти и кавги, просто предпочитат положителните емоции и хора. И още нещо, което не може да бъде подложено на съмнение – определено ги е грижа за здравето щом си похапват здравословни храни като зеленчуците.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЛюбителите на месо много често са импулсивни. Животът им е сложен, изпълнен с възходи и падения. Точно заради своята импулсивност, те не винаги успяват да осъществят плановете си. Но всяко зло за добро – месоядците успяват да преценят измежду многото хора кои са истински приятели и кои не. Проучванията показват, че хората, които похапват често червено месо е по-вероятно да имат сърдечно-съдови проблеми.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosТези от нас, които си похапват риба и морски дарове са спокойни и постоянни личности. Последователността, с която вършат нещата не остава неоценена от приятелите им. Надеждни партньори в живота са и са подходящи за създаване на семейство и дом. В професионален план много често се изявяват като безспорни лидери. И като цяло се хранят здравословно.... с риба и морски дарове.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosФеновете на пикантната храна са известни със своя буен характер. Работата им трябва задължително да е динамична и раздвижена, за да могат да изразходват всичката енергия, която циркулира в кръвта им. И не на последно място – хората, които си падат по лютивите неща са много добри любовници.