Когато един ананас срещне една ягода, любовта им ражда ананасовата ягода (бяла ягода). Има няколко различни сорта бяла ягода. В действителност специфичният сорт ягоди, чиято генетика допринасят за впечатляващия вид на ананасовата ягода е била спасена от група от холандски фермери. Те открили вида във Франция, но много слухове твърдят, че е била открита в дивата пустош на Чили. След 6 години селекция и обработка, селекцията била подобрена достатъчно, че да започне производство и плодът да влезе в продажба.

Ананасовата ягода е много ароматна и има вкус, за който мнозина казват, че наподобява този на ананаса. Същевременно е запазена текстурата и сочността на ягодата. Ананасовата ягода се отглежда в малки количества в Европа и Бразилия.

Сортът е патентован от селекционера Ханс де Йонг. Ананасовите ягоди могат да се открият в магазинната мрежа само за около 5 седмици годишно. Много хора определят вкуса им като воднист, жилав, подобен на неузрели ягоди.

Характерно за белите ягоди са техните червени семчици. Те са меки и имат вкус на ананас. Когато са отглеждани в оранжерии, имат подчертано бял цвят. Плодовете, отглеждани на слънце на открито, са са леко розови. От този тип е сортът Бяла Каролина. Друг известен сорт е Бялата Ди – отглежда се в Швеция. Тя е по-голяма на размер от обикновена ягода, с мек вкус и силен аромат.