Да замразиш вода във формички не е никак трудно. По-интересно е обаче, когато е замразена, да изглежда и красива. Нужни са само оригинални формички, по-различни от традиционните кубчета, с които всички сме свикнали.

Любовни ледчета например може да направите във формички на сърца. Подходящи са за поводи като сватба, годеж или просто за романтична вечер.

Напълнете формичката до средата с вода и я оставете във фризера. Поставете лист или цветенце в нея. Ако ще използвате леда за коктейли, по-добре цветята да са ядливи. Ако ще го използвате само за изстудяване на бутилки, може да използвате каквото ви хрумне. След това долейте с вода, така че цветето да остане по средата.

Ледчетата може да са и плодови - с парченца или цял плод, със замразен плодов сок или комбинация от двете. Ярките плодове са най-добрият вариант, защото чудесно изпъкват в прозрачното кубче замразена вода. Как да си направите ледчета с лимон може да научите във форума ни.

Може да добавите нещо зелено - и за цвят, и за аромат. Например - мента или лимонова трева. А защо не и четирилистна детелина за късмет?

лед