Монодиетата се състои в това да приемаме един и същи плод или зеленчук през целия ден без да го смесваме с други продукти. Можем да консумираме колкото големи количества преценим, колкото често ни се прииска. Допуска се хранене с риба и ядки, но червеното месо трябва да се избягва.

Трябва да знаете, че този хранителен режим, както и всички останали, не е вълшебен – той е подходящ за дамите, които имат нужда да свалят между 2 и 5 килограма. Монодиетата е с кратък период, обикновено между 3 и 7 дни, като преди началото и след края ѝ се препоръчва...

...консумацията на по-леки храни. Така организмът ви няма да бъде подложен на излишен стрес, а постигнатите резултати ще са дълготрайни.

Съветваме ви да изберете т.нар. циклични режими, които ви позволяват да редувате различни продукти. В противен случай в организма ви ще се натрупат едни и същи вещества, които няма да бъдат добре усвоени, като същевременно тялото ви ще изпитва недостиг към други, които не консумирате.

Всъщност отслабването се дължи на ограничените калории, които приемате на ден. Така принуждавате организма да изразходва енергия от вече натрупаните мазнини, което води и до сваляне на килограми.

Монодиетата е бърз и ефективен начин да се отървем от излишните няколко килограма, които ни тежат. Това обаче не означава, че трябва да се подлагате на този режим често и продължително – успехът на здравословното отслабване се дължи само и единствено на умереността.