Дами, независимо кога започвате вашия детокс режим, не забравяйте, че той, както всяка друга диета, е за едно определено време. Не позволявайте хранителният детоксикиращ ритъм да се превърне в навик.

#тялото естествено премахва токсините
Човешкото тяло има невероятни способности, които понякога подценяваме в желанието да се грижим добре за него. От време на време е добре да помогнем на организма да преодолява всичко, което му причиняваме в ежедневието (стрес, хранене и др.), но най-здравословно е да го оставим той сам да си върши работата.

#детокс режима е нискокалоричен
Повечето детокс програми се свеждат до пиене на много течности и консумиране на плодове, и зеленчуци. Характеристики, които са свързани с нисък прием на калории. Без тях губим не само от енергичността си, но и можем да свалим килограми – дори да не го искаме.

#еднообразното хранене може да доведе до хранителен дисбаланс. Съзнателно или не, когато осъществяваме дадена детокс диета е редно да внимаваме до колко се задълбочаваме в нея.

#усещане за глад и умора. Както стана ясно, детокс режимът е нискокалоричен. Липсата на необходимия брой калории на ден може да провокира често усещане за глад и умора.

#същевременно детокс режима може и да бъде повод да обогатим или разнообразим навиците си на хранене. След определен период организмът свиква с приема на определени храни и е напълно нормално да се нужда от тях дори след края на прочистваща диета.

#спортът е много важен. Принципно по време на детокс не се изисква определена физическа активност, но би било добре да включите спорта в своята програмата, защото той ще ви позволи да се заредите с енергия и сили, които не може да набавяте чрез храната.

#основните странични ефекти на детокс режима не са много, но не са за пренебрегване. Знаем, че по време на детокс е редно да пием много вода и да се храним основно с плодове, и зеленчуци. Също така осъзнаваме, че през този период на пречистване ще се чувстваме по-отпаднали и затова е хубаво да спортуваме, за да поддържаме тонуса си.

Да, всичко това е много важно да го знаем, но трябва също така да си припомним, че не трябва да пресилваме нещата – нито с храната, нито със спорта, защото това може да доведе до хранителни разстройства, спазми и други увреждания на организма.

Нека се грижим за себе си, но отговорно.