Ако избягвате яденето след сутрешната тренировка, не хапвате почти нищо, докато сте на работа и консумирате супер калорични храни вечер пред телевизора, то не се учудвайте, че постоянно изпитвате глад. Ето няколко съвета за това как да контролирате приема на калории, така че да не превишавате здравословната граница:

1. Яжте по-богати на мазнини храни

Колкото и странно да звучи, изключването на всякакви мазнини от вашата диета може само да доведе до напълняване. Организмът ви се нуждае от контролирано количество мазнини, за да се зарежда с енергия и да преработва витамините. Проучвания доказват, че мазнините в авокадото и зехтина, например, се превръщат във вещество, което засища глада.

2. Дъвчете дъвка

Изследвания на американски учени сочат, че ако дъвчете дъвка в продължение на час сутрин, ще погълнете 67 калории по-малко на обяд. Добре е обаче дъвката да е без захар. Това стимулира отделянето на слюнка, което пък потиска апетита.    3. Яжте редовно бадеми
Тези ядки съдържат ненаситени мазнини, които ви карат да се чувствате сити. Доказано е, че талията ви ще стане значително по-тънка, ако ядете по шепа бадеми на ден в продължение на шест месеца.

3. Вълшебната сила на грейпфрута

Ако ядете по половин грейпфрут на закуска, обяд и вечеря, ше свалите около два килограма за три месеца. Този плод намалява инсулина ви и така регулира преработването на мазнини, потиска апетита и гори калории. Това обаче не важи за соковете от цитрусови плодове, защото те съдържат много захар.

4. Тренирайте редовно

Посещенията във фитнеса не само ви помагат да стопите излишните килограми, но и да забравите за глада. Един час кардио упражнения на ден ще ви "засити". Важно е обаче да разнообразявате тренировките си с каране на велосипед и бягане, за да не се изгуби ефектът.

5. Ароматерапия

Изследвания доказват, че хората, които вдъхват аромат на мента на всеки два часа, поглъщат по 2700 калории по-малко на седмица. Миризмата действа на мозъка и се ражда усещане за ситост. Ароматните свещи действат по същия начин.