Лятото вече е факт и е добре да обърнем внимание и на хранителните си навици. Следвайте тези няколко изпитани съвета и ви гарантираме, че ще се чувствате свежи и леки през лятото:

Пийте повече вода през малки интервали от време

Обезводняването лятото е много сериозен проблем през летните дни. Пийте повече изворна или минерална вода на малки интервали от време, за да сте винаги хидратирани и свежи.

Приемайте плодове и пийте фрешове

Хапвайте повече плодове- ягоди, череши, диня, пъпеш, портокали, ананас. Те са изключително полезни. Цитрусовите плодове са изключително освежаващи. Направете си микс: фреш от портокал и мандарина, прибавете малко лед и му се насладете.

Избягвайте газираните напитки

 Те само ще ви подуят, а всички знаем колко много искаме да изглеждаме в идеална форма през лятото.

Хапвайте салати и повече риба

Маруля, риба тон, царевица и сок от лимон- класика. Тази салата е изключително полезна за организма ви. Хапвайте салати, но избягвайте тежките заливки тип сосове, защото само ще ви подуят и ще раздразнят стомаха ви. Морковите са идеални за сезона и са източник на витамини.

Ако не можете да се откажете от хляба-нека да е черен или пълнозърнест.

Относно любимото ни сладко - знаем, че не можем да го изключим от менюто си. Особено сладоледът, който е задължителен за сезона. Ето няколко хитрини как да хапваме сладолед:

вместо да му слагате шоколадова или сметанова заливка, нарежете малко ягоди или банани и прибавете към него. Вече се продават и сладоледи без захар, така че ги грабвайте смело. И още нещо - купувайте сладолед на клечка или фунийка, избягвайте големите кутии за вкъщи, защото знаем - кутията ще свърши веднага.

С тези няколко лесни техники ще се чувствате по-леки и красиви през топлите дни!