Ако ви е трудно да пиете вода, въпреки че сте наясно с полезните й свойства и благотворното влияние, което има върху вас, значи ви трябват няколко нови "трика":

Пийте вода от бутилка

Може и да ви звучи лудо, но е един от най-добрите начини да пиете повече вода. Изберете си бутилка, която ви харесва и я пълнете всеки ден. На някои хора им е трудно да пият от чаша и ако сте от тях - пробвайте с бутилка. 

Добавете парченца плодове

Ако сте от хората, които не обичат вкуса на водата, пробвайте да нарежете малко плодове в чашата си.

Пийте вода по време на хранене

Когато се храним пием повече течности, така че - ако имате проблем с водата, възползвайте се от този факт. Друга добра идея е да изпивате чаша вода преди хранене.

Пийте със сламка

По този начин ще изпивате повече вода, без дори да се усетите.

Пробвайте различни марки

Пробвайте различни марки минерална вода, а можете да опитате и различни вариации - с витамини, изворна и прочее.

Дръжте водата наблизо

Ако винаги разполагате с вода на една ръка разстояние, ще ви е по-лесно да не забравяте да пиете. Оставете си бутилка вода в колата, на бюрото, в шкафчето, навсякъде, където прекарвате много време. Добра идея е да си купувате малки разфасовки, за да носите в чантата си.

Заменете газираните напитки с вода

Дори и да ви е трудно в началото, това е най-добрият съвет от всички изброени до момента. Пробвайте да пиете само вода за седмица. Ако успеете да издържите, значи можете и още. Отървете се от лош навик и го заменете с добър.