Тази салата използва продуктите, които са най-вкусни през късната пролет: крехка салата, зелен лук, зелени сливи (джанки) и сочни череши. Сливите са хрупкави и леко кисели - много приятен контраст на черешите в тази свежа и нетрадиционна салата.

За 2 порции:

1 средно голяма къдрава салата
2 стръка зелен лук
7-8 едри селени сливи
10-12 череши
1 с.л. балсамова редукция или балсамов оцет
1 с.л. зехтин
морска сол на вкус
кокосови стърготини за поръсване

Почистете и накъсайте марулката, нарежете ситно лука и ги смесете. Зелените сливи нарежете на четвъртинки, а черешите на половинки и ги добавете в купата. Овкусете с балсамовата редукция или оцет, зехтина и солта. Преди сервиране декорирайте с кокосови стърготини.

Със съдействието на www.artofrealfood.com