Преди четири години "Sold Art" започва като импровизирана дворна разпродажба на керамика, а днес вече се е обособил като празник на изкуството и красивите неща, с които изпълваме ежедневието си – от керамични предмети до картини, здравословна храна и нови умения. 



Ако сте пропуснали да се разходите до Симеоново, където от 1 до 3 юни се проведе Sold Art, вижте какво разказва една от посетителките: ‘’Уютна и лична среща с творци, вдъхнали живот на камъни, прежди, глина, дървени пръчки! Един от най-изкушаващите и вкусни  щандове беше на любимите ми "вълшебници на черпака" Диана и Галя. Спокойствие, красота, вдъхновение и вяра! А цветята на хотела ме накараха за секунда да си представя, че съм в Тайната градина от едноименния роман!’’

Домакин на приятното събитие е Екатерина Лашова, позната със своите керамични чаши. Творчеството й вече 6 години внася красота в най- топлите моменти от  живота на нейните почитатели – да се насладиш на чай или кафе в ‘’различна’’ чаша прави всеки момент специален. Феновете могат да научат много за историята на всяка чаша директно от извора. За да сподели радостта от срещата с почитатели на изкуствата, Екатерина кани все повече творци да станат част от този красив и весел уикенд.

Така Sold Art се превръща в ежегодна сцена на керамиката, кулинарията и приятелството, където може да се срещнете с творци и техните произведения, да си тръгнете с красив предмет или с нови приятели.  За първи път тази година, гостите можеха да участват и в работилници: детска илюстрация, изработване на бижута от хартия и ръчни поздравителни картички, керамика и персонализирани чаши. За любителите на вкусната храна бяха двете работилници за кулинарни вълшебства: урок по приготвяне на истинско италианско песто от готвача на ресторант ‘’Барбароса’’ и работилницата на Изкуството на истинската храна, където Диана Шингарова показа свежи рецепти за летния сезон.

Специално за читателите на Lady Zone, споделяме фаворита на гостите  ‘’Лятна салата триколоре’’

За 2 порции:
2 чаши накъсана прясна салатка
1 чаша рукола
3-4 ягоди
1 чаша цедено кисело мляко
орехи и филиран бадем
За дресинга:
1 с.л. редукция от нар (може да ползвате и балсамова редукция)
2  с.л. зехтин
черен пипер
хималайска сол

Смесете салатката, руколата и нарязаните ягоди. Подредете ги в купа и поръсете с орехите и филирания бадем. Оформете топчета от киселото мляко и ги поставете върху салатата. Пригответе дресинга, като смесите зехтина, редукцията  и подправките и залейте.

Със съдействието на www.artofrealfood.com