С помощта на български диетолог от ливански произход, Бритни Спиърс отслабнала с 10 килограма само за два месеца. Става дума за известната Енджи Касабие, която беше гост на неделното предаване по bTV „Нека говорят… с Росен Петров”.

Д-р Енджи Касабие е известен диетолог не само у нас, но и в световен мащаб. Нейната родна страна е Ливан, но когато е била едва 4-годишна е дошла заедно с баща си в България.  Днес казва, че макар и с ливански произход, тя се чувства изцяло българка. „В Ливан отивам, като на гости, а тук се чувствам, като у дома си. Не го казвам, защото сега съм тук. Всичко това, което съм, го дължа на България”.

Съветвала е и е съставяла индивидуални хранителни режими на световноизвестни звезди, като поп звездата Бритни Спиърс и рап изпълнителят Ейкън. От нейните съвети са се възползвали и български популярни лица, като Азис и Стефан Данаилов.

Самата тя разказва, че запознанството с Бритни Спиърс става съвсем случайно. „Видях се с Бритни на парти в Дубай, където имам собствен кабинет. Запозна ни един световноизвестен ливански певец. Случайно се получиха нещата. В разговор с нея стана дума за диета и аз й направих примерна”.

Енджи Касабие посъветвала певицата да спре с постоянните гладувания и интензивни тренировки преди всеки клип или участие. „Не съм я лишавала от нищо. Тя си хапваше каквото си поиска и от всичко, което обича, но просто определени количества. Накарах я да заобича всички неща, които по принцип заради диетите хората започват да намразват: плодове, зеленчуци, риба”.

От българските известни личности Стефан Данаилов е най-стриктен в изпълнението на диетите й, призна самата тя, подчертавайки, че той е човек, който знае какво иска и защо го прави. Резултатът при него е още по-завиден – бившият министър на културата е свалил цели 30 килограма. С успех от българските звезди, може да се похвали и Азис, за който Енджи Касабие казва, че „има много голям резултат”.

Съветът на диетоложката към всички, които спазват диета или искат да спазват, е да заобичат всички полезни храни, като естествено не се лишават от всичко останало, което обичат. Тя беше категорична, че хората, които са на диета трябва да избягват всякакви лишения. Храненията трябва да са равномерни и разпределени през целия ден. „Отслабването е здравословно, когато тялото губи до 1,2 килограма на седмица, но не повече”.

Категоричната позиция на българската диетоложка с ливански произход е, че диетата е изцяло нагласа на ума. „Проблемът с килограмите не идва само от това, че си дебел. Всеки за себе си трябва да е удовлетворен от начина, по който изглежда”.

Цялото видео с участието на диетоложката Енджи Касабие в предаването "Нека говорят... с Росен Петров" можете да видите тук.