Диетата Саут Бийч
Д-р Артър Агатстън, Джоузеф Сигнорили

Доцент д-р Артър Агатстън е практикуващ кардиолог и лектор към Факултета по медицина на Университета в Маями. Той е имал за цел да помогне на страдащи от диабет и сърдечносъдови заболявания пациенти да намалят риска от инфаркт и инсулт посредством разумни хранителни планове. Разработва хранителни режими, изхождайки от концепцията за инсулиновата резистентност.

Този умерен подход към здравословното хранене е представен в книгата „Диетата Саут Бийч”, която бързо се превръща в световен бестселър.

При диетата Саут Бийч е важно не количеството, а качеството: консумирайте чисти протеини, избирайте полезни въглехидрати, не забравяйте полезните мазнини, консумирайте фибри, кажете сбогом на заседналия начин на живот.

Етапи на диетата Саут Бийч

-Етап 1 е най-кратката и най-строга фаза, по време на която се отслабва много интензивно. ;
-Етап 2, през който килограмите се топят по-бавно, като се извършва преминаване от диета към начин на живот.
-Етап 3 - когато достигнете оптималното си тегло.

Фитнес програма Саут Бийч

Без съмнение физическата активност е ключът към запазване на здравословното тегло. Един от основните моменти при фитнес програмата Саут Бийч е интервалната програма упражнения, при която се редуват къси по време интензивни натоварвания с по-леки възстановителни периоди. Както диетата Саут Бийч, така и фитнес програмата е разделена на три етапа.

Успехът на диетата Саут Бийч

За шест години от публикуването на първото издание на „Диетата Саут Бийч” са продадени над шест милиона копия и книгата заема челни позиции в класациите за бестселъри три години.

Сред почитателите на Саут Бийч са и немалко известни личности – Опра Уинфри, Никол Кидман, Ким Катрал и Джесика Симпсън.

Книгата може да бъде намерена на българския пазар от издателска къща „Хермес”.