1. Да пием ежедневно вода – поне един литър и половина на ден. В тази връзка може да разнообразим течностите правейки си чай, кафе или да разреждаме топла вода със сок от лимон, който регулира нивото на киселинност в организъма.

2. Да консумираме естествени протеинови храни – рибните, местните и млечни продукти са не само засищащи и диетични храни, но и богати на протеини, който на свои ред са необходими за правилния растеж и функциониране на човешкото тяло. Също така мазнините им се разграждат добре в организма и засилват мускулатурата. Препоръчително е протеините да присъстват под една или друга форма във всяко едно хранене.

3. Зеленчуците са едно от правилните решения за поддържане на фигурата. Може да ги консумираме без никакви ограничения. Една малка (десертна) порция сезонни плодове и половин порция зеленчуци на ден са достатъчни за набавянето на необходимите за тялото фибри и витамини.

4. Млечните продукти са също основен елемент от здравословното хранен, стига да не са с повече от 20 % масленост. Три млечни продукти на ден са напълно достатъчни – прясно или кисело мляко, или вкусен млечен десерт след вечеря.

5. Говорейки за вечеря... някои от нас го пренебрегват, но едно от основните правила за поддържане на красива фигура са малките порции – особено вечер. По-добре да привилигироваме закуската, отколкото да натоварваме организъма вечер, когато той има нужда от почивка. Също така не е препоръчително да ядем в късните вечерни часове – след 20:00 ч.

6. Друго правило за поддържане на идеалното тегло е да не ядем между часовете за хранене (закуска, обед и вечеря). Често си мислим, че сме гладни, но всъщност истината е, че тялото ни (организмът ни) се нужда е от течности (вода, сок и др.) За това, по-добре да изпием чаша прясно изстискан фреш, отколкото някое лакомство, за което в последствие ще съжаляваме.

7. И не на последно място, спортът. Дали ще ходим на фитнес или ще правим упражнения вкъщи – важното е да бъдем постоянни. В последно време сме свидетели на интересни нововъведения в сферата на спорта като “Fat-Burning Dance” класове, състоящи се в алтернативен танцувален формат, обединяващ гимнастика и танци.