Възползвайте се от първите есенни дни, за да се насладите на цялата благоуханна прелест,с която природата ни радва през този така красив и пъстроцветен сезон. Неговите сладки дарове не само ще доставят така необходимата за тялото ни енергия, но и ще ни направят още по-красиви и жизнерадостни.

Ако искате да пречистите тялото си, може да изберете един ден от седмицата и да се отдадете на вкуса и очарованието само на един от тук посочените плодове или да го направите част от дневната си диета. Всеки един от тях притежава вълшебни антиоксидантни свойства и оказва благотворно въздействие върху перисталтиката.

Важно правило е плодовете да бъдат пресни и небелени (когато е възможно), тъй като по-голямата част от витамините се намират именно в кората. Можете да започнете деня си с чаша пресен сок от есенен плод, комбиниран със зеленчук. И така...

Ябълките

Тези бижута на есента намаляват нивото на холестерола и са сигурна превенция от сърдечно-съдови заболявания. Ябълките съдържат калий, благодарение на което оказват благотворен ефект и върху кръвното налягане. Високото съдържание на витамин С в ябълката я превръща в мощен стимулатор на имунната система. Консумацията на ябълки влива на организма енергия и се бори срещу есенното безсъние. На 100 г ябълки се падат едва 80 калории, което ги превръща в чудесно средство в борбата ни с килограмите.

Ябълките ни правят не само здрави, но и красиви. Като част от състава им са хидро-алфа киселините, които имат свойството да ексфолират и освежават кожата. Пектинът пък придава мекота и еластичност на кожата. Така че, една маска от пасирана ябълка, нанесена върху лицето и деколтето ще гарантира сияйния и младежки вид на кожата ни.

В менюто: 3 ябълки на ден >>

 

Крушите

 

Крушите са плод, който изключително лесно и бързо се усвоява от организма. Подпомагат добрия метаболизъм в организма. Прекрасен диуретик и отличен източник на антиоксиданти за тялото. Установено е още, че редовната консумация на круши намалява значително риска от развитие на рак на гърдата и рак на дебелото черво.

Да отслабнем естествено с… круши >>

 

Гроздето

 

Гроздето е плод, богат на витамин C и с доказано силно антиоксидантно действие. Консумацията на грозде премахва умората, натрупана през деня и подобрява дейността на бъбреците. Тези плодове доставят на организма нужната влага.

Маслото от гроздови семена е прекрасно средство за омекотяване и възстановяване на раздразнената кожа (като се започне от лицето, премине се през лактите и коленете и се стигне до петите).

Гроздето също така предотвратява появата на бръчки и е особено препоръчително за кожа с акне. И още – чистият гроздов сок, нанесен върху кожата, се превръща във вълшебен мехлем, подходящ за всеки тип кожа!

Изненадващи ползи от гроздето за косата >>

 

Дюлята

 

Антиоксидантните си свойства дюлите дължат на изобилието си от витамини. Този чудотворен плод дори притежава и антистресово въздействие. Дюлята оказва благотворен ефект върху перисталтиката и е прекрасен лек за целия организъм.

Сурова торта с дюли >>

 

Ядките

 

Спокойно можем да причислим ядките към плодовете на есента. Целият този куп от растителни протеини, фибри, селен, витамин Е и омега-3 мастни киселини може да намерите на едно място в ядките. Редовната консумация на ядки понижава холестерола и пази сърцето здраво. Високото съдържание на цинк прави ядките чудесна храна, участваща в подобряването състоянието на кожата. Консумацията на ядки дори може да замени тази на месото, поради факта, че са прекрасни източници на растителни протеини.

Ядки и семена: винаги накиснати >>

 

Сливите

 

Благодарение на високото съдържание на захари, консумирани в суров вид, тези плодове оказват удивително тонизиращо въздействие върху целия организъм. Консумацията на сливи е превъзходен начин да пречистим организма си от натрупаните токсини, да се преборим с умората и да влеем в организма жизненост, бодрост и енергия.

Сливи и зехтин за повече секс >>

Конфитюр от сини сливи с кардамон >>