Съвсем лесно е, защото под ръка имате цели 5 съвета от ladyzone.

Направете си собствен сос

Купешките майонеза, кетчуп и горчица обикновено имат добавени множество консерватни, захар и други съставки, които биха саботирали диетата или хранителния ви режим. Дори и пицата да е здравословно приготвена, слагайки от тези допълнителни добавки, които в много от случаите смятаме за безвредни, всъщност си правим мечешка услуга. Пробвайте да приготвите домашни сосове с домати, чушки, броколи, лук, спанак, зехтин, или изобщо предимно със зеленчуци. Голямото им предимство е, че знаете какво съдържат на 100%, както и че може да добавяте или заменяте съставкки според вкусовите предпочитания.

Избягвайте затворените пици

Обикновено в пиците калцоне ресторантьорите имат възможност да сложат разнообразни полезни и не дотам полезнни хранителни продукти. Причината е, че те лесно могат да се скрият, тъй като пицата е от затворен тип. Когато у дома си приготвяте пица от подобен тип пък също има възможност да сгрешите – тестото от вътрешната страна често остава сурово, а и често не съобразяваме какво количество плънка слагаме – обикновено доста повече от нормалната пица. Придържайте се към правилото – колкото по-тънка е основата, толкова по-добре за стомаха и здравето.

Ако обичате сирене, винаги избирайте моцарела

Добрата моцарела традиционно съдържа по-малко мазнини от останалите сирена, включително и изключително рисковите наситени мазнини. Това означава, че избирайки моцарела, вие автоматично избирате съставката с по-малко калории. Добре е тя да е прясна. Но, ако не сте любител на сирената, то може да спокойно да прескочите тази част и да си спестите доста калории.

Поставете пицата върху кухненска хартия за минута

Преди да сервирате пицата, ако ви се стори прекалено мазна, просто я поставете върху кухненска хартия, за да може най-вредните мазнини да се отцедят. Това семпло движение може да елиминира до 50 вредни и изключително мазни калории, които ще ви донесе пицата.

Пробвайте да направите тестото от пълнозърнесто брашно

Все повече пици и ресторанти започнаха да предлагат този по-добър и здравословен вариант. У дома също може собственоръчно да забъркате подобно тесто. Усилията ви ще бъдат възнаградени, разбира се с по-малко калории и възможност да се наслаждавате по-пълноценно на приготвената пица.