Пролетта е вече тук, а с нея идват и изрязаните блузки и потничета. Това е сезонът, в който коремчето ще е основен герой, както, ако е прекалено голямо, така и ако то се чувства във форма. Ако искате да се причислите към втория вид, то хващайте нашите 5 скоростни съвета...

Заменете кафето със зелен чай
Вместо сутрин да пиете чаша кафе, сварете един ободряващ зелен чай, който също има подобна на функцията на ароматната напитка – събужда и зарежда с енергия. Това, което ще получите като плюс от зеления чай е, че ще отслабнете по-бързо, докато скорошни изследвания показват, че кофеиновата напитка има точно обратния ефект. Превъзхождащите по този критерий съставки в зеления чай се казват катехини, които спомагат за производство на топлинна енергия в тялото, свързано с изгарянето на калориите. Така шансът да отслабнете, докато сте на диета и тренирате усилено се увеличава само с консумацията на една на пръв поглед невинна напитка.

 

Отдайте се на царевицата
Изобщо не говорим за пуканките, които обикновено консумираме, захласнати от поредния интересен блокбъстър. С добавените в нея масло, сол и подправки, тя се превръща в основен враг на тънката талия. Говорим за изпуканите царевички, към които не се добавя нищо. Една чаша царевица, приготвена по този начин съдържа една 30 калории и цели 9 грама полезности, които ще ни заситят, без да претоварят стомаха.

 

Добавяйте пипер в ястията
Запознайте се с пиперин – алкалоидът, който се намира в черния пипер, който е бил използван векове наред за лечение на различни стомашно-чревни заболявания, както и подуване на стомаха и неразположения. Последни изследвания на алкалоида показват, че той се намира в тясна връзка с образуването на нови мастни клетки – намалява нивата на холестерол и помага за намаляване на новообразувалите се мастни клетки.

 

Заменете мазнината за готвене с кокосово олио
Независимо дали използвате олио, зехтин или масло, последните проучвания на диетолозите открили по-добрата мазнина за готвен и овкусяване – и това е кокосовото масло. Само 2 супени лъжици на ден от него са способни да свалят коремчето по-бързо от любимите занимания във фитнеса. Причината се крие в състава му – не повишава нивата на холестерол и по-лесно се разгражда от организма в сравнение с другите му по-известни събратя.

Хапвайте си черен шоколад
Това просто е мечтата на всички пристрастени към сладкото – да си похапват от него и да отслабват. Важно обаче е да хапвате черен шоколад заради съдържащите се в него флавоноиди, които имат важни антиоксидантни свойства, както и такива, които предотвратяват подуването на стомаха. Просто се уверете, че всеки ден си хапвате шоколад с поне над 70% съдържание на какао.