...може би...

...на организма ви му липсва витамин D. Освен че е полезен за костната система, той допринася за стабилизирането на теглото и намалява рисковете от наднормено тегло. Това, което може да направите още сега е да излезете на слънце и да пиете много мляко.

...консумирате “диетични” продукти с 0% масленост. Енергийните закуски, напитки и добавки са всичко освен диетични. Да, на опаковката пише, че набавят всичко необходимо на тялото с минимален брой калории, но всичко това е илюзия, защото организмът ги усвоява сравнително бързо и се връща усещането за глад. Също така, според диетолозите, този тип храни разсейва тези, които са започнали диета, защото са склонни да консумираме повече от необходимото и следователно - резултатът е нулев. Затова по-добре е истински продукти, отколкото заместители, които не ни правят услуга.

...сте нередовен пушач. За разлика от някои пушачи, които прибягват към цигарите като средство за стопиране на глада други, които рядко посягат към тях, си вредят повече отколкото си мислят. Доказано е, че нередовните пушачи са по-уязвими за "йо-йо" ефекта от останалите. Това се дължи на тютюна, който забавя метаболизма, когато пушите и който след това възстановява нормалния си ритъм.