Всички знаем коя е Ким Кардашиян, наясно сме, че световноизвестната звезда от тв серияла „Keeping Up With The Kardashians (буквален превод: Проследявам семейство Кардашян) и съприга на рапъра Кание Уест, обича да си похапва. От друга страна, тези от нас, които следят американско реалити предаване знаят, че тя преживя трудни бременности, обвързани с редица здравословни проблеми. Един от които бе рязкото й покачване на телено тегло.

Като себеуважаваща се знаменитост, Ким реши да се погрижи за пищната си фигура, започвайки нов хранителен режим, основан на течението "Atkins". Той се състои в премахването на всички видове захари и въглехидрати от редовното меню и период на захранване с постепенно въвеждане на естествени протеини. А общият прием на калории на ден е 1800.

 

Успоредно с това, дъщерята на Крис Дженър, предприе и редовни фитнес тренировки, твърдо решена да свали излишните килограми. Истината е, че Ким качи над 27 килограма след втората си бременност, а преди броени дни, тя публикува снимка в Snapchat, на която виждаме идеалното за нея тегло от 59 килограма.

#Ежедневното меню се свежда до 5 хранения и до 8 чаши вода.

Ден 1
Закуска: омлет, пуешки кренвирш , парче сирене гауда, 125 г йогурт и половин чаена чаша боровинки.
Малка-закуска: череши с лешници и малък шоколад (30 г).
Обяд: бяло пилешко месо на грил със спаначена салата и фета.
Следобедна закуска: Морков и четири ч.л хумус.
Вечеря: бяло филе от рива с аспержи.

Ден 2
Закуска: бяло пилешко месо с чоризо. Гарнитура от карфиол, приготвен на тиган, бяло сирене и доматен сос.
Малка-закуска: Половин ябълка с 60 г сирене чедър.
Обяд: сандвич с пуешко месо и зеленчуци.
Следобедна закуска: шоколад (до 40 г).
Вечеря: пилешко месо с аспержи и ориз (1/3 ч.ч), поляти с лимонов сок.

Ден 3
Закуска: Няколко резена зелена чушка, бяло сирене, едно яйце и пълнозърнести крекери.
Малка-закуска: Кафе, овкусено с ванилов екстракт.
Обяд: паст с тиквички, пилешко месо и подправки.
Следобедна закуска: протеинов бар.
Вечеря: пиле на грил с карфиол и сирене.

Впечатлени от постигнатите резултати, решихме все пак да се допитаме до личния ни диетолог, затова дали тази диета е добър избор или не. 

"Това, което забелязваме е липсата на плодове в редовното меню, а те са основна част на всеки тип хранителен режим. На ден е редно да консумираме (поне) 3 плода, защото те съдържат витамини, фибри и естествени захари, необходими за поддържане на добро здраве. Методът й е не лош, напротив, но в никакъв случай не бива да се превръща в постоянен начин на хранене."

Вие, какво мислите? Дами, бихте ли пробвали тази диета?