1. Къпете се заедно, за да пестите вода. Няма нищо по-хубаво от сутрешния душ с любимия, нали?

2. Заспивайте под една завивка, за да се топлите взаимно. Това не само ще спести енергия, но и ще имате по-малко чаршафи за пране, което погледнато от практична гледна точка, отново си е пестене на електроенергия.

3. Ако имате такава възможност, придвижвайте се до работа с един автомобил. Това е не само мило, но и пестеливо.

4. Нали си спомняте за Часа на Земята, когато милиони хора по целия свят изключват осветлението в дома си, за да засвидетелстват съпричастност към проблема екология? Нищо не ви пречи да си организирате  по-често романтични вечери на свещи. Идеята да изоставите поне за малко осветлението, компютрите и телевизора е повече от чудесна и сближаваща.

5. Закусвате ли заедно обикновено? Не? Тогава е време да синхронизирате графиците си. Може да използвате нагорещения котлон, за да направите две кафето, вместо едно, два чая, вместо един, да изпечете на затопления тостер филийки за двама, вместо за един и т.н. Освен това е по-приятно да хапваш с някого, отколкото сам, нали?

6. Правете любов, а не война. Споровете и дразгите не са градивни, докато любовта си е еко за една връзка, откъдето и да го погледнете.

7. Разделяйте си плодовете – половинка ябълка за мен, половинка за теб. Когато видиш другия да хапва, ти се прияжда на теб. А няма нищо по-сладко от споделеното.

8. Пестете хартия. Знаем, че е сладко да си оставяте малки хартиени бележчици на огледалото, но по-добре си купете дъска и перманентен маркер и пишете на нея, отколкото да хабите хартия.

9. Когато той смени всички крушки в дома с икономични, нека не забравя, че около тоалетката, където тя се гримира, трябва да има повече светлина.

10. Когато излизате да пазарувате – непременно си взимайте текстилна торба, вместо да купувате найлонови. Ако жената има ангажимента да се сети да я вземе, то мъжът ще има ангажимента да я носи, когато е пълна.