По-малкото мазнини са ефективна превантивна мярка срещу рака на гърдата, твърдят американски учени, цитирани от БГНЕС.

До това заключение се стигнало след изследване, проведено от учените в университета в щата Тенеси, САЩ.

Според получените данни, да се храним с ястия, съдържащи по-малко мазнини е по-добър метод за предотвратяване на заболяването, отколкото болничното лечение.

Наблюдавани са две групи жени и било установено, че разходите за здраве при жените на 50 години, които консумират повече мазнини, били 13 000 долара. При другите те едва достигали 10 000.

Изследване от 2008-а показва, че ограничаването на вредните храни може да предотврати рака на гърдата. При жените, консумиращи солидни количества нездравословна храна, опасността от развитие на болестта нараства с 35%.