Здравейте,
синът ми скоро навърши 3 години. Досега не е посещавал детско заведение и почти не е боледувал. Наесен, от септември, ще тръгне на детска градина. Притеснява ме, че може да започне да боледува по-често. Отдавна обмислям вариант за профилактика и лечение с хомеопатия. Какво е мнението ви? Можете ли да ми препоръчате специалист от Велико Търново, на когото бих могла да се доверя? Мои познати се консултират с лекари-хомеопати от други градове (София, Пловдив) дистанционно, по телефона. На мен ми се струва не до там коректно да се изписва лечение, особено за дете, без преглед. Благодаря ви предварително за отделеното време! mi_li

Здравей mi_li,

хомеопатията е наречена "нежната медицина”, защото не може да навреди, но пък особено  децата много добре се повлияват от нея. Чудесно е, че сте проявили интерес към  хомеопатията.

Аз съжалявам, че когато моето дете ходеше на детска градина и често боледуваше, не знаех нищо за тази медицинска наука, а и не съществуваха хомеопатични средства.

Първият хомеопатичен преглед трябва  да се проведе в кабинета на лекар хомеопат. По-нататък състоянието би могло да се контролира по телефон или скайп. Във вашия град има дипломирани хомеопати. Един от тях е д-р Г. Георгиев, тел. 0887 412 562.