Когато се събудим в кисело настроение и не ни се иска да излезем от леглото, сънят ни не е бил здрав и възстановяващ. Причината за това биха могли да са болки в костно-ставния апарат или пък стомашно-чревен дискомфорт. За да спите добре, направете консултация със съответния лекар специалист и проведете лечение.

По-често безсънието е продукт на преумората и постоянното безпокойство

Физическата преумора може да се премахне с един топъл душ или топла вана с ароматни масла или соли. Чрез подобреното кръвоснабдяване мускулите се разпускат, кръвното налягане се понижава и желанието човек да се мушне в завивките се появява безусловно.

За тези, които работят на компютър или ежедневно контактуват с много хора, безсънието е в резултат на умствената и психическа преумора. Те се усещат заливани от непрекъснати мисли и притеснения, които занасят и вкъщи.

Спасително решение е ходенето пеша

Слезете от градския транспорт две спирки преди вашата и извървете  това разстояние с бърз ход. Ще се убедите, че това е сигурен начин да се разведрите и да влезете у дома успокоени.

За някои средството  за изтриване на  притесненията от деня е чашата с алкохол. И това е начин, но не трябва да се превръща в навик.

Опитайте ефекта на чая от маточина

Маточината е широко известна с успокояващия и релаксиращ ефект върху нервната система. За да заспите спокойно, вечерята трябва да приключи до 20 ч. Преди лягане за сън поне 30-40 мин. не обсъждайте проблемите си и не мислете за следващия ден и за работата.

Можете да си направите масаж на стъпалата със зехтин и няма как да не заспите като бебе.