Днес всяка жена се стреми не само да изглежда перфектно, но и да се чувства така. За да го постигнем обаче, от нас се изисква да полагаме ежедневни грижи както за външния си вид, така и за здравето си. Ето защо ви представяме боровия прашец.

Като за начало, добре е да знаете, че той може да бъде употребяван в дълъг период от време без да има токсичен ефект върху организма ви. След като вече сме наясно с това, можем спокойно да заложим на тази хранителна добавка.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Боровият прашец съдържа безброй витамини и минерали. Част от тях са: Витамин А, B1, B2, B3, B6, D, E, калций, мед, желязо, магнезий, цинк и други. В допълнение от него можете да си набавите и повече от 20 аминокиселини!

Освен това боровият прашец засилва имунната система и регулира ендокринните функции. Също така стимулира функциите на черния дроб, намалява холестерола и действа обезболяващо.

Този почти магически прашец предотвратява появата на тумори, прекратява появата на ракови клетки, действа противовъзпалително и възпрепятства заболяването от артрит. Има благоприятен ефект при мъжете с проблеми с простата и стимулира плодовитостта и при двата пола.

Друго негово благотворно действие е подобряването на състоянието на кожата – акне, екземи и обриви биват успешно третирани с редовен прием на боров прашец, комбиниран с правилна диета.

Може би най-важното свойство на боровия прашец е влиянието му над нивото на тестостерон в организма. Подобни функции в природата са изключително рядко срещани, което прави боровият прашец още по-ценен. Грешка е да вярваме, че жените не бива да приемат природни хранителни добавки, стимулиращи нивата на тестостерон.

Всъщност именно тестостеронът би подобрил неприятните последствия от настъпилата менопауза.