В Специализираната болница за активно лечение по онкология в София през целия месец май до  8 юни 2012 г. се провежда кампания за ранна диагностика на рака на гърдата. Предвижда се да бъдат прегледани 400 жени над 45 годишна възраст, които не са били преглеждани на мамограф поне 1 година.

Кампанията дава възможност на здравно неосигурени  жени без оплаквания, да се възползват от този безплатен профилактичен преглед с мамограф,

който е най-достоверният метод за диагностика на рак на гърдата. Коварното заболяване е често срещано у нас и много жени благодарение на ранната диагностика и постиженията на съвременната медицина, са успели да се преборят с него. Аз лично познавам десетки от тях, които са споделяли своите съдби в интервютата за рубриката "Бъдете здрави”.

Прегледите ще се извършват само с предварително записване - на тел.  02/ 8076 259 от 13,30 ч. до 16,30 ч всеки работен ден.

Консултацията ще бъде в Отделение по образна диагностика, ет. 2, кабинет № 9,  от 13,30 ч. до 16,30 ч. всеки работен ден, след попълване на анкетна карта и информирано съгласие.

Резултатите ще се получават на следващия ден от регистратурата на отделение Образна диагностика от  10ч до 12 ч .

Кампанията се осъществява със средства от благотворителен търг, организиран от ASTRA ZENECA.