И в най-прекрасен тоалет не изглеждате добре, ако ви липсва усмивката. Ограничаването на усмивките се дължи на липсващи и неправилно разположени зъби, или на пожълтелия им цвят. Решението на тези проблеми е лесно

със средствата на съвременната стоматология. 

- Възстановяване на липсващите зъби чрез ортопедични конструкции или поставяне на зъбни импланти.

- Носене на зъбни апаратчета, независимо от възрастта. Ортодонтските апаратчета укрепват и подреждат разкривените зъби и при пародонтоза.

- Почистването на зъбния камък от специалист - механично или с апаратура.

- Избелване на оцветените зъби от тютюнопушене, червено вино, чай, кафе и др. като стоматологична манипулация (светлинна, ултразвукова) или чрез разнообразие от избелващи гелове.

Достъпни домашни средства за избелване

- Със сода бикарбонат се поръсва зъбната паста върху четката. Без груб натиск върху зъбите може да се почистват един път седмично.

- С помощта на памучно тампонче, намокрено с няколко капки кислородна вода, може да се почистят предната и задна повърхност на зъбите, след което се изплаква устата. Да не се прибягва често до тази възможност, защото не влия добре върху зъбния емайл.

- Прах от куркума върху четката с паста за зъби също почиства повърхността им за повече блясък. Не се препоръчва по-често от един път в седмицата.

- Ако нямате нищо подходящо за избелване на зъбите у дома, с памучно тампонче, напоено с прясно изцеден лимонов сок, може да потъркате зъбните повърхности и след това да изплакнете устата. В резултат на тази процедура ще постигнете и освежаване на дъха.