Модерните анти-стрес храни са:

#Сьомга
Рибата е богата на витамин B и съдържа много протеини. Тя е фаворит в нашата класация, защото регулира захарта в кръвта, предпазвани от сърдечни заболявания и полезна за мозъка.

Когато избирате своето рибно ястие уверете се дали тя съдържа триптофан - една от 20-те основни аминокиселини и е незаменима аминокиселина за човек, защото човешкото тяло не го произвежда. То помага срещу стрес.

#Аспержи
Фолиевата киселина, намираща се в аспержите е чудесен анти-стрес регулатор.

Зеленчукът не само съдържа фибри, витамин С, но и регулира кръвообращението и също както рибата предпазва от сърдечни и съдови заболявания.

#Киселото мляко
Нискокалорично, то съдържа само 120 калории и толкова вкусно със свежи горски плодове. То е известно със своите успокояващи свойства.

Това може би се дължи на нежната му текстура и неповторимия му вкус, а може би е защото съдържа витамин B6 и B12.

#Бадеми
Бадемите са богати на мононенаситени мазнини, чиято основна задача е да се справят с лошия холестерол.

Те помагат да контролираме теглото и да отслабнем, понижават нивата на холестерола и липидите, Същевременно намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, контролират диабета, подмладяват кожата и успокояват. Не е ли прекрасно?!

 

#Спанак
Ползите от спанака са много. Листните зеленчуци като него предоставят повече хранителни вещества от повечето други храни.

Той е хранителен и здравословен. Също така е източник на витамини В6, С, В2, К и А. Съдържа фолиева киселина, желязо, калций и не на последно място е идеален анти-стрес продукт, при това натурален.

 

#Овесени ядки
Сутрин може да си приготвите вкусна закуска с овесени ядки, които не само ще ви дадат енергия до обяд, но и ще ви балансират емоционално.

Приятно е да знаем, че любимите ни храни са много повече от „ежедневно гориво” и „средство за сваляне на килограми”.