Когато лятното слънце ви е причинило болезнено изгаряне, има един изпитан лек, който ще помогне на кожата да се успокои, а на вас – да спре болката.

За незабавна помощ се обърнете към силата на алое вера. То е идеалният избор за всеки, който търси природно лечение на леки изгаряния. Сокът на растението има успокояващи и антибактериални свойства. Дори в болници при изгаряния вече се използват препарати, съдържащи алое вера.  

Снимка: iStock

Алоето на ледени кубчета действа чудесно при слънчеви изгаряния. Ако имате тези малки помощници във фризера си, значи сте си осигурили бърз и лесен начин за облекчаване на дискомфорта.  

Как се правят:

Откъснете няколко от долните листа на растението. Те трябва да са на възраст над 3 години, за да имат вече добре развити полезни свойства. Измийте ги и махнете бодличките им. Пасирайте, след това сложете сместа в тензух или марля. Изцедете сока от пулпата в чаша.

Друг вариант е да купите 100% натурален гел от алое вера. За да сте сигурни в качеството, го вземете от аптека или от магазин за  здравословни храни. Нужен ви е естествен продукт, а не лосиони или гелове с добавени съставки.

Сипвайте еднакво количество във всяко разделение на формичките за лед. Когато ги напълните, ги поставете във фризера. Използвайте при нужда, като обтривате леко кожата. Кубчетата са подходящи и за деца.