Кристина Агилера е много повече от красивия си глас. Като певица, актриса, филантроп, посланик на добра воля и майка, тя успява във всички сегменти от живота си. Известна бе и с перфектната си физическа форма до преди няколко години, когато фигурата й се промени значително, а критиците сякаш само това чакаха.

След като Кристина защити позицията на по-закръглените жени, отстоявайки правото си да обича себе си и в по-едрата си форма, певицата все пак се захвана сериозно с извайването на по-атлетично тяло. Ето и кои са правилата, които тя следва, за да го постигне. 

С Pitbull - на сцената на наградите Billboard през май, 2013г., Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Относно тренировките:

Първо на пътеката
Преди да започне основната част на тренировката, Кристина обича да повишава сърдечния си ритъм, за да издържи в същия дух до края. С тази цел тя прекарва около 20 минути във вървене по електронната пътека.

Не избягвайте тежестите
“Тези, които казват, че тежестите са само за мъже, нищо не разбират. Горната част на тялото трябва да бъде тонизирана и гъвкава, дори мускулеста, и тежестите са спътникът ви в тази борба.” Кристина използва уреди между 2 кг и 10 кг. Прави по 3 серии от всяко упражнение, 5 пъти в седмицата. 

На Американските музикални награди, ноември, 2012г. Кристина изглежда доста по-различно, Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Работете за коремните мускули (абдоминали)
Още през 2010 г., за филма „Бурлеска“ (Burlesque), Кристина трябвало да изглежда перфектно и тогава правила коремни преси всеки път, когато тренира, без пропуски. И то в какво количество? Между 350 и 500 коремни преси, плюс други упражнения като лицеви опори и напади, които се фокусират върху корема.

Пристрастете се
Научете се да бъдете редовни – всеки ден или поне 5 дни в седмицата. Кристина следва този принцип след раждането на сина си Макс през 2008 г. Между другото, по време на бременността си, тя тренира до 8-мия месец включитлено, което и помогнало след раждането да продължи в същия дух. 

На сцената на наградите Billboard през май, 2013г., Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вижте продължението тук.