Медът и водата сами по себе си са лековити и много полезни. Смесени заедно също има безброй благотворни действия върху организма. Приготвянето й е по-лесно от закуската сутрин. Напълнете една чаша с хладка вода и добавете една чаена лъжица мед. Разбъркайте добре. Така се получава разтвор, който по състав е почти идентичен на кръвната плазма. От друга страна медът придава плътност на водата и засилва нейните лечебни свойства. Имайте предвид, че това е един от най-бързите методи да събудите и вдигнете организма на крака. Дори по-бърз от кафето... Освен това се абсорбира лесно и бързо. Пийте винаги на гладно.

Ето ви още причини да пиете медена вода:

Засилва метаболизма
Пиейки така приготвената напитка всяка сутрин осигурявате на организма добро храносмилане. Тя подобрява функцията на всички части на стомашно-чревния тракт, което пък от своя страна решава проблема с т.нар. лениви черва.


Засилва имунитета
Искате лесен и природен начин да се предпазите от настинки, простуда и вируси. Тогава пийте медена вода. Тя също и лекува настинки и бронхит и извлича лесно заседналия секрет в белите дробове.

Пречиства организма
Медът и водата са комбинацята, която ви трябва да прочистване на организма на всякакви нива - действа антибактериално, антивирусно и антигъбично.

Нормализира работата на дебелото черво
Пиенето на медена вода е чудесен начин за възстановяване на чревната микрофлора и премахване на чревната дисбактериоза (микробиологичен дисбаланс).

Помага срещу неконтролируемото уриниране
Тъй като медът е хигроскопичен, той събира водата. Ако изпиете една чаша медена вода преди лягане, това ще помогне на бъбреците и пикочния ви мехур да не се натоварват през нощта.

Помага при киселини в стомаха
Хората, страдащи от гастрит и киселини в стомаха могат най-после да си отдъхнат, защото медената вода помага и за това – нормализира киселинността в стомаха .


Справя се успешно с лошия дъх
Ако страдате от лош дъх и сте пробвали почти всичко на пазара, то значи не сте се огледали само в собствената си кухня. Учените са доказали, че компонентите в меда се борят успешно с бактериите, които причиняват лошия дъх.


За сияйна кожа
Медената вода може да се използва и за разкрасяване у дома. Така например можете да бършете лицето с течността върху памучен тампон. Тя ще стане по-мека и кадифена.