От обездвижване, стрес и всякакви джънк храни резултатите през пролетта са потресаващи - обезформено тяло, потиснато настроение, необходимост от нови дрехи и т.н. Съветите валят от всякъде за редуция на теглото и основният е: "Не вечеряйте след 20 часа!” Да, но как?

Ето 8 доказани начини да държите под контрол чувството си за глад:

1. Поставете своя снимка на вратата на хладилника във вида и формата, в която се харесвате. Тя ще ви подсеща за избрантата от вас лична цел – мечта.

2. Пригответе си кана с билков чай от маточина или корени от валериана. Ако не можете да пиете неподсладен чай, използвайте по половин лъжичка мед към всяка чаша.

3. Старайте се до 11 часа вечерта да сте в леглото. Сънят е най-добрият начин срещу нощното ядене, от което всъщност най-лесно се пълнее.

4. Сутрин задължително закусвайте. Само кафе с мляко не е закуска, с която може да бъдете работоспособни в най-активната част на деня.

5. Не пропускайте обяда. Винаги включвайте една обемиста салата от пресни зеленчуци, която не само е полезна, но ще ви засити и ще успокои глада ви.

6. Заредете фруктиера с плодове у дома, както за себе си, така и за цялото семейство. На работното място също изяжте 1-2 плода между храненията, вместо снаксове.

7. Не пропускайте да пиете вода през целия ден. Една бутилка около 1,5 л е количеството, от което тялото ви има нужда. Съществува теория, че човек всъщност е жаден, но обърква жаждата с глад и посяга към бисквитите и солетите.

8. Започнете да ходите пеш след работа или през обедната почивка поне 20 минути. Движението, т.е. изразходването на калориите е разковничето за добрата фигура. Освен това, след физическо натоварване (плуване, фитнес, танци) апетитът намалява. 

Никога не е късно, затова опитайте тези 8 стъпки за влизане в добра форма.