.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

7 храни в менюто ви, които е важно да са органични

LadyZone.bg | преди 4 години
organic
Бременните жени и майките трябва да са много внимателни с какво се хранят

Органичното хранене е доста популярно през последните две десетилетия, но всъщност самата концепция е много по-стара. Преди Втората световна война всеки яде органични плодове и зеленчуци, защото всички култури са биологични. След това много фермери започват „конвенционално“ отглеждане на култури - пръскането им със синтетични пестициди и химикали за намаляване на плевели, насекоми и гризачи, както и за по-бързото им узряване и дълготрайност.

Каква е разликата между конвенционалните и органичните храни?

Конвенционалните храни се различават от органичните по няколко начина, включително и използването на химически спрямо естествени торове, за да се подхранват почвата и растенията. Небиологичните производители използват синтетични хербициди за намаляване на плевелите, а органичните използват екологични продукти за отстраняването им. Поради тази причина органичните продукти имат значително по-малко остатъци от пестициди в сравнение с конвенционалните продукти.

В глобален мащаб продажбата на органични храни се е увеличила от общо 1 млрд. долара през 1990 г. до 29 млрд. долара през 2011 г.

Да вземем максималното от природните дарове >>

Организации алармират непрекъснато, че дори и малки количества от пестициди и други химикали имат отрицателни ефекти върху здравето. Бременните жени и майките трябва да са много внимателни с какво се хранят, защото проучванията показват, че зародишите и малките деца могат да бъдат по-силно засегнати от въздействието на пестицидите.

Ето кои са храните в менюто ви, които е важно да са органични>>

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?