За съжаление покрай всички ангажименти, които съвременните жени имат в професионален и личен план, все по-рядко дамите занемаряват здравето си. Замислете се колко от вас и приятелките ви посещават редовно своите лекари, за да си  направят регулярни изследвания. Като че ли вече обръщаме внимание на най-важното нещо – състоянието на организма си, само когато имаме конкретни и то сериозни оплаквания.

А има толкова елементарни неща, които можем да правим, за да поддържаме тонуса си. Ето няколко лесни и постижими за всекиго действия, които ще направят ежедневието ни и самите нас здрави.

Срещайте се с приятели

Трябва да превърнете забавлението в свой приоритет. Определете с най-добрите си приятелки една вечер от седмицата, в която винаги ще се виждате някъде навън. Тези срещи ще ви заредят с енергия, ще ви дадат така нужната психологическа почивка и ще намалят натрупания стрес. Толкова е хубаво, а оказва се и здравословно, просто да се посмееш с най-близките си хора.

Хапвайте сьомга

За балансираното ви меню е много важно да консумирате риба няколко пъти в седмицата. Сьомгата е много подходяща, тъй като набавя нужното на организма ви количество магнезий. Препоръчваме ви да я приготвяте на скара, комбинирана със зеленчуци на пара или в по-специални случай да хапвате суши със сьомга и кафяв ориз.

Гмурнете се

Плуването 2 или повече пъти на седмица зарежда и тонизира цялото тяло. Има достатъчно басейни, които можете да посещавате в зимните месеци, когато почивката на море е все още далечен мираж. Приятната умора, която усещате след плуване, е показателна за благотворното му влияние върху организма ви. А и да не забравяме, че това е нещо, което можете да правите с цялото си семейство – какво по-хубаво?

Взимайте си дрямката

За най-добро здравословно състояние е необходимо да отделяме 8-9 часа за сън. Но да си признаем честно – рядко успяваме да го постигнем. Стремете се да наваксвате пропуснатите часове със следобедни дремки през почивните дни, а когато се почувствате изтощени през работната седмица, излезте извън офиса за малко. Слънчевата светлина и нейното благотворно влияние ще ви помогнат да се заредите с енергия.

Не забравяйте фибрите

Те са много важни, ако не искате да натоварвате и затруднявате работата на стомаха си. Можете да си ги набавяте от много храни, като например пълнозърнестия хляб и специалните кисели млека. Чудесен и много вкусен източник на фибри са и стафидите, които помагат за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Бъдете на една вълна с тялото си

Изключително важно е самите ние да бъдем наясно с това от какво има нужда организма ни и да сме загрижени за него – особено по отношение на това какво „вкарваме” в тялото си. Трябва сами да си задаваме въпросите: Наистина ли съм гладна? Имам ли нужда да ям повече? Нужно е да се вслушвате в тялото си и неговите действителни потребности.