Знаете ли, че различните чайове могат да направят така, че времето да изглежда по-малко мрачно или да ви вдъхновят за нови творчески изяви, както и да ви доставят дневната доза адреналин или да ви успокоят в края на натоварения работен ден?

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosВместо кофеин – черен чай
Черният чай е олекотената версия на кафето с кофеин. Една чаша от него съдържа почти толкова кофеин, колкото и една чаша черно, ароматно кафе. И ако се опитвате да откажете кафето, или вашият лекар е забранил неговата консумация, но все още се нуждаете от малко побутване за начало на деня, то черният чай е вашата лайт алтернатива.

Вместо витамини и фибри – бял чайСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
Белият чай съдържа по-малко кофеин отколкото черният. За сметка на това обаче, на него можете да разчитате да ви зареди с доволна доза антиоксиданти. Вкусът му е по-възприемчив и не толкова натрапчив в сравнение с този на черния чай, така че е чудесна алтернатива да си набавяте нужните вещества за здраве и свеж вид.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosВместо антидепресанти – зелен чай
Както всички чайове, така и зеленият съдържа веществото танин, което стимулира мозъка и действа успокояващо. В него обаче  ще намерите повече от веществото, което доказано регенерира увредените мозъчни клетки. Освен всичко, зеленият чай има натурален, лек, дори неутрален вкус, който би се понравил на всеки.

Нуждаете се от вдъхновение – пийте индийски чай с подправкиСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
Индийският чай с подправки е наситена и богата субстанция с много вкусове и различни подправки. Независимо как го пиете – със захар или с мед, една чаша от него ще ви даде вдъхновение за поредната креативна идея на работа, за която не ви достига малко, за да се досетите.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЧувствате, че се разболявате - пробвайте с  плодов чай
Лимонов чай, портокалов чай, ягодов чай – опциите са много, както и оплакванията, които можете да излекувате с чаша ароматен Снимка: Thinkstock/Guliver Photosплодов чай – болно гърло, болки в мускулите, хрема и т.м. Плодовите чайове тонизират и облекчават общите неразположения на тялото и организма.

Пийте мате за вечна дружбаСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
Матето е чаят на приятелството и въпреки, че съдържа почти всички важни витамини и съставки, не за това е наричан по този начин. Всичко се крие в специфичния начин на приготвяне и пиене. Приготвя се в дървени кратунки и се пие със сламки. Хората, които пият от една кратунка, се сприятеляват повече.