.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

6 начина за здравословно прочистване на организма от токсини

Евгений Милов | преди 43 седмици
прочистване на организма
Снимка: iStock
Още съвети от фитнес инструктора Станимир Михов за здраво и красиво тяло

Все по-голямото количество токсични храни и замърсените въздух, вода и околна среда, правят прочистването на организма и тялото по-важна задача от когато и да било. След като вече ви запознахме с основните понятия като токсини, детокс диети, както и първи стъпки за прочистване на организма, нека продължим със съветите на фитнес инструктора Станимир Михов за здраво и красиво тяло.

 

Съвети за здравословна детоксикация на организма вкъщиСъветите на фитнес инструктора Станимир Михов за здраво и красиво тяло

 

1. Изберете подходяща храна

Както вече споменахме в предната статия, храната играе основна роля в детоксикиращия процес. Едно от най-хубавите неща, които можете да направите, за да поддържате натуралните възможности на тялото си за детоксикация, е да облекчите натоварването му като намалите токсините, които поставяте в него. 

Опитайте се да избирате органични зеленчуци и плодове, сурови ядки и непреработени семена. При възможност, избирайте продукти от животни, които са хранени с трева, а не с добавки, независимо дали тези продукти ще са месо, млечни продукти, яйца или други. Силно преработени храни, като полуфабрикати, месни субпродукти, сладки и тестени изделия, може да добавят токсини и да затруднят пречистването на организма.

2. Упражнения и физическа активност

Физическата активност и упражненията спомагат за поддържането на здраво тяло. Упражненията ще ви помогнат да се потите повече, а изпотяването е основен механизъм за освобождаването от вредни токсини чрез кожата. Научни изследвания са открили минимални стойности на арсен (известен отровен металоид), кадмий (силно токсичен сребристобял метал), олово и живак в потта, което значи, че чрез потене може да помогнете на тялото си да се отърве от тях.

Примерни лесни упражнения и тренировки, които може да изпълнявате в домашни условия:

 - Упражнения за корем (+ тренировъчни програми за изтегляне)

 - Упражнения за отслабване

 - Упражнения за дупе и бедра (+ тренировъчни програми за изтегляне)

 - Цяла тренировка за домашни условия и кардио (+ тренировъчни програми за изтегляне)

 - Планк предизвикателство

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?